αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία πράγματα που δεν πρέπει να λες όταν ψάχνεις για δουλειά

Τρία πράγματα που δεν πρέπει να λες όταν ψάχνεις για δουλειά

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας σε ένα event εργασίας ή στην αρχική διαδικασία συνέντευξης θέλουν να ξέρουν τι θα κάνετε για αυτούς, όχι τι θέλετε για τον εαυτό σας. Το πώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας στην πρώτη συνάντηση θα επηρεάσει το αν θα φτάσετε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας της συνέντευξης. Κρατήστε λοιπόν τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον τρόπο ζωής που θέλετε να έχετε και την τοποθεσία εργασίας, για πιο μετά.

Εδώ είναι 3 πράγματα που επικεντρώνονται σε εσένα και δεν πρέπει να λες όταν ψάχνεις για δουλειά. Οπως τα διαβάσαμε σε άρθρο του αμερικανικού Fast Company.

«Ψάχνω για δουλειά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία».

«Αναζητώ δουλειά με έναν μίνιμουμ μισθό και προνόμια».

«Αναζητώ μια δουλειά που θα μου δώσει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κυνηγήσω τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα».

Αντίθετα, πείτε πράγματα που στέφουν την προσοχή στην αξία που θα προφέρετε:

«Ψάχνω για μια δουλειά όπου μπορώ να κάνω τη διαφορά για τον Οργανισμό».

Ξεκινώντας λέγοντας: «Ψάχνω για δουλειά στο Φάληρο», κάνει τη συζήτηση στραμμένη σε εσάς και όχι στον οργανισμό. Εάν έχετε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία όπου θέλετε να ζήσετε, κάντε την έρευνά σας έγκαιρα για να βεβαιωθείτε ότι η θέση που θέλετε να πάρετε έχει τις εγκαταστάσεις ή την ευελιξία για να εργαστείτε εκεί που θέλετε να βρίσκεστε.

Μπορείτε να οδηγήσετε τη συζήτηση στο περιεχόμενο της εργασίας και το τι θέλετε να καταφέρετε εκεί. Εστιάστε τις αρχικές σας συνομιλίες στον αντίκτυπο που θέλετε να έχετε δουλεύοντας για αυτόν τον Οργανισμό. Μιλήστε για αυτό που σας καθοδηγεί επαγγελματικά.

«Στόχος μου είναι να εργαστώ στον τομέα της τεχνολογίας για να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες που έμαθα στο πανεπιστήμιο και να βοηθήσω τη νέα μου εταιρεία να πετύχει τους στόχους της».

Χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να εδραιώσετε την αξιοπιστία σας, επισημαίνοντας τις δεξιότητες που έχετε μέσω προηγούμενων θέσεων εργασίας, μαθημάτων και πρακτικής άσκησης που έχετε πραγματοποιήσει ή άλλα παραδείγματα για να δείξετε ότι έχετε ήδη τις δεξιότητες για τον Οργανισμό ή τη θέση. Πείτε ιστορίες για όσα έχετε καταφέρει σε αυτόν τον τομέα εργασίας.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο STAR (Κατάσταση, Εργασία, Δράση, Αποτέλεσμα) για να μεταφέρετε οτι έχετε ό,τι χρειάζεται για να προσθέσετε αξία στον Οργανισμό.

«Μου άρεσε η δουλειά από την οποία μόλις απολύθηκα και στόχος μου είναι να εργαστώ σε μια παρόμοια εταιρεία για να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία μου σε αυτόν τον τομέα».

Το άτομο με το οποίο μιλάτε σε ένα event εργασίας ή στη συνέντευξη είναι επίσης άνθρωπος (εκτός αν κάνετε μια συνέντευξη με τεχνητή νοημοσύνη, και αυτό είναι ένα εντελώς άλλο θέμα). Εάν απολυθήκατε, οι άνθρωποι μπορεί να συμπονέσουν και να θέλουν να βοηθήσουν. Χρησιμοποιήστε την απόλυση για να συνδεθείτε με το κοινό σας— ακόμα και όταν αυτό είναι ένα κοινό. Πείτε μια σύντομη, επιμελημένη ιστορία για το πώς απολυθήκατε και τι δουλειά κάνατε εκείνη την εποχή.

Δείξτε ότι αγαπήσατε τη δουλειά σας και θέλετε να συνεχίσετε να την κάνετε. Ενημερώστε τους ότι δεν έχετε άσχημα συναισθήματα για τον πρώην εργοδότη σας (και αν έχετε, δεν είναι η ώρα να το μοιραστείτε!). Οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να πάρουν τον δυσαρεστημένο υπάλληλο κάποιου άλλου. Μοιραστείτε επίσης συγκεκριμένα επιτεύγματα από προηγούμενες δουλειές σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =