αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία μικρά μυστικά για να πιάσεις γρήγορα δυναμική (και να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα)

Τρία μικρά μυστικά για να πιάσεις γρήγορα δυναμική (και να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα)

Το να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όταν στοχεύετε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε από τη ζωή ή στην επιχειρηματική σας διαδρομή. Αυτό που εννοούν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε, «δεν είμαι έτοιμος», είναι «θέλω να είμαι σίγουρος για την ικανότητά μου και να έχω μια επιτυχημένη πορεία».

Για να αναλάβεις δράση, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φτάσετε τους στόχους σας για να δημιουργήσετε δυναμική και να αισθάνεστε σίγουροι για αυτό που κάνετε. Ακολουθούν 3 τρόποι για να χτίσετε γρήγορα την αυτοπεποίθησή σας, ώστε να πετύχετε και τους στόχους σας πιο γρήγορα.

1. Βασιστείτε στη βεβαιότητα

Όταν εργάζεσαι για έναν νέο στόχο, μπορεί να υπάρχει αβεβαιότητα. Κάτι που ρίχνει την αυτοπεποίθηση σου. Η αβεβαιότητα ξεκινά όταν προσπαθείτε να κάνετε κάτι νέο. Μπορεί να υπάρχει μια σύγχυση όταν αφήνεις παλιές μεθόδους που λειτουργούσαν, και δεν ξέρεις πως ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια. Κάθε φορά που δεν ξέρετε τι να κάνετε, μπορεί να παρασυρθείτε σε ”παράλυση” και να μην παίρνετε καμία απόφαση. Δείτε πώς μπορείτε να το λύσετε αυτό: Εστιάστε στα πράγματα στα οποία είστε καλοί και για τα οποία είστε σίγουροι. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που αγαπάτε ή στο οποίο είστε καλοί. Αυτό θα δημιουργήσει τη σωστή δυναμική, επειδή δεν χρειάζεται να πολεμήσετε μια εσωτερική μάχη του “αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό” για να κάνετε τα πράγματα να κινηθούν.

2. Δράσε

Είναι εύκολο να νιώσεις ότι υπάρχει… ένα χάος στο κεφάλι σου. Και να «κολλήσεις». Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι η κίνηση δημιουργεί συναισθήματα. Όσο περισσότερο κινείστε προς τους στόχους σας, τόσο πιο γρήγορα θα βρείτε αυτοπεποίθηση και θα χτίσετε δυναμική.

Δεν πειράζει αν η κίνηση που κάνεις δεν είναι τέλεια. Άλλωστε, όπως έχουμε ξανά πει η τελειομανία μπορεί να σε σαμποτάρει και να σε βάλει σε ένα mood αναβλητικότητας, μέχρι να βρεις «την τέλεια ιδέα» η «τις τέλειες συνθήκες».

«Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» λέει μια λατινική παροιμία. Το θέμα δεν είναι να τα κάνετε όλα σωστά από την Day 1. Το όλο θέμα είναι απλά να κινηθείς. Όταν μετακινείστε, λαμβάνετε δεδομένα από το περιβάλλον σχετικά με το τι πραγματικά λειτουργεί ή δεν λειτουργεί. Εάν η ενέργεια που κάνετε σας απομακρύνει περισσότερο από τον στόχο σας, είναι πιθανό να μάθετε γρήγορα και να προσαρμοστείτε.

Οι πληροφορίες που λαμβάνετε για το τι δεν πρέπει να κάνετε, είναι εξίσου σημαντικές (αν όχι περισσότερο) με τις πληροφορίες που λαμβάνετε από αυτό που πηγαίνει καλά.

3. Μη φοβάσαι να αποτύχεις

Η απόρριψη και η αποτυχία δεν είναι εύκολη για κανέναν. Όταν εργάζεστε για κάτι και πιστεύετε σε αυτό, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος άλλος δεν βλέπει το μεγαλειώδες όραμά σας ή δεν θέλει να είναι μέρος του. Αλλά πρέπει να ζήσεις… και με τις αποτυχίες. Η απόρριψη είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτυχτείτε. Αν δεν καταλάβεις σε τι είσαι κακός, δεν θα βρεις σε τι είσαι καλός. Μέσα στις αποτυχίες υπάρχουν πάντα χρήσιμα μαθήματα- αρκεί να είσαι πρόθυμος να τα δεις.

Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη ότι οι νίκες θα σας κάνουν να έχετε αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τόσο αλήθεια. Οι νίκες μπορούν να σας δώσουν μια στιγμιαία αυτοπεποίθηση. Αλλά η αληθινή αυτοπεποίθηση πηγάζει από την πίστη και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για να σηκωθείτε ξανά μετά από κάτι που σας έχει ”γκρεμίσει”, πιστεύοντας ότι θα συνεχίσετε για να φτάσετε τους στόχους σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως βγάζω χρήματα μέσω του Fiverr και δουλεύω από οπουδήποτε με το laptop μου»: Η Ζωή Κώτσου μιλά στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =