αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία λάθη που ίσως κάνεις και σαμποτάρουν το βιογραφικό σου

Τρία λάθη που ίσως κάνεις και σαμποτάρουν το βιογραφικό σου

Είσαι σε φάση αναζήτησης εργασίας εδώ και αρκετό καιρό. Στέλνεις βιογραφικά, αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπά. Οκ, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι δύσκολη τα τελευταία χρόνια. Αλλά έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να κάνεις κάτι λάθος και εσύ; Στην παρακάτω λίστα θα δούμε 3 λάθη που ίσως κάνεις και σαμποτάρουν το βιογραφικό σου. Κάπως έτσι χάνεις την «μάχη» πριν καν αρχίσει.

Ισχυρισμοί που δεν μπορούν να αποδειχθούν

Βάσισε το βιογραφικό σου σε αλήθειες. Μη βάζεις τίτλους και επαίνους που δεν μπορείς να τους αποδείξεις με κάποιον τρόπο. Καλό θα είναι να είναι όλα απλά και κατανοητά.

Μεγάλα κείμενα

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να βάζεις στο βιογραφικό σου μεγάλα, συνεχόμενα κείμενα. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι όποιος το δει, απλά θα το «περάσει» με τα μάτια του, για να πάρει μία γενική εικόνα από αυτά που έχεις κάνει. Οπότε προτίμησε bullets και μικρά κείμενα.

Δεν έχεις λέξεις- κλειδιά

Κάποιες φορές στις μεγάλες εταιρείες τα βιογραφικά περνάμε από σκάνερ που ψάχνουν συγκεκριμένες λέξεις για τη θέση που έχουν ανοίξει. Οπότε, καλό είναι να υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κάνεις για τη θέση, για να περάσει μετά στους υπεύθυνους του ανθρώπινου δυναμικού το βιογραφικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 14 =