αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία ελληνικά αεροδρόμια μέσα στα 50 με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη

Τρία ελληνικά αεροδρόμια μέσα στα 50 με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την AirHelp, την ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, τα αεροδρόμια σε Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη είναι ανάμεσα σε αυτά της Ευρώπης όπου καταγράφονται οι περισσότερες πτήσεις με καθυστέρηση. Σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά έχει καθυστέρηση – συνεπώς είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσετε εάν ταξιδεύετε από αυτούς τους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Εκτός από την Ελλάδα, στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται και τα εξής αεροδρόμια της Πορτογαλίας: της Νήσου Πόντα Ντελγάδα, της Νήσου Λάχες και της Λισαβόνας. Κατά συνέπεια, εάν επιστρέφετε από Αθήνα ή Λισαβόνα ίσως είναι καλύτερα να ταξιδέψετε με ένα εναλλακτικό μέσο όπως τρένο ή λεωφορείο για να μην καθυστερήσετε σε κάποια σημαντική συνάντηση την επόμενη ημέρα. Επίσης, αν αναχωρείτε από κάποιο σύμπλεγμα νησιών που ανήκει στην Πορτογαλία και βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι πολύ πιθανό να μην αναχωρήσετε βάσει προγράμματος ακόμα και τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένο ότι πολλά αεροδρόμια χωρών της Νότιας Ευρώπης που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, παρουσιάζουν από τα υψηλότερα ποσοστά καθυστερήσεων, η AirHelp προτείνει στους ταξιδιώτες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους καθώς είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις τους.

 Τα 3 αεροδρόμια της Ελλάδας με τα χαμηλότερα ποσοστά on time αναχωρήσεων

Κατάταξη Top 50 Αεροδρόμιο Αναχώρησης  On-time performance
1 Μύκονος (JMK) 47,1%
4 Σαντορίνη (JTR) 56,1%
7 Αθήνα (ATH) 60,3%

Σύμφωνα με δεδομένα πτήσεων της AirHelp, το διάστημα: 1.6.19 – 31.7.19

Ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός της AirHelp για θέματα δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών σχολίασε σχετικά:

«Το γεγονός ότι καθυστερούν οι πτήσεις σε αεροδρόμια της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για χιλιάδες επιβάτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα πρέπει να μας προβληματίζει. Ειδικά όσοι αποφασίζουν να πετάξουν τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο αν αναχωρούν από αυτά τα αεροδρόμια.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την πτήση σας, όπως καθυστέρηση ή ακύρωση, σας προτείνουμε να ελέγξετε εάν δικαιούστε αποζημίωση εύκολα και δωρεάν από το website της AirHelp. Όσοι αναχωρούν από αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση, ματαιωθεί η πτήση τους ή δεν τους επιτραπεί η επιβίβαση μπορούν να λάβουν μέχρι και 600 ευρώ αποζημίωση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 6 =