αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία γρήγορα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά κολλημένος με τη δουλειά σου

Τρία γρήγορα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά κολλημένος με τη δουλειά σου

Το να επενδύσεις συναισθηματικά στη δουλειά σου είναι συχνά δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια πλευρά, το πάθος σας ωθεί να αποδώσετε και να πετύχετε. Από την άλλη, το να νιώθετε υπερβολικά δεμένοι με την δουλειά μπορεί να σας παρασύρει, εξαντλώντας την ενέργεια και την αυτοπεποίθησή σας.

Αλλά πως θα καταλάβεις ότι έχεις μπει σε ένα τέτοιο mode; Όπως εξηγεί το Harvard Business Review, υπάρχουν 3 σημάδια που μπορούν να σου δείξουν ότι είσαι υπερβολικά κολλημένος με την δουλειά σου.

1. Παίρνεις την κριτική προσωπικά. Εάν αισθανθήκατε θυμωμένος, ανασφαλής ή απογοητευμένος μετά από σκληρά σχόλια και feedback, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω. Θυμηθείτε, η κριτική προς την δουλειάς σας δεν είναι κριτική για εσάς ως άνθρωπο.

2. Η δουλειά σε ακολουθεί συνεχώς στο σπίτι. Αναρωτηθείτε: Δουλεύω περισσότερες ώρες για να αποδείξω την αξία μου και να αισθάνομαι ασφάλεια; Αν ναι, προσπαθήστε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας για να δείτε την ξεκούραση, τη χαλάρωση και τα όρια ως απαραίτητα μέρη της επαγγελματικής σας ζωής – όχι ως ανταμοιβές.

3. Προσπαθείς… να τους ευχαριστήσεις όλους. Βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου; Εάν η καλοσύνη και η γενναιοδωρία σας, σας κάνουν να αισθάνεστε εξαντλημένοι και όχι ικανοποιημένοι, σκεφτείτε ειλικρινά τις συμπεριφορές σας. Πότε αναλαμβάνετε περισσότερο από το μερίδιο του φόρτου εργασίας σας; Πότε νιώθετε ότι σας υποτιμούν; Πότε αρχίζει να φουσκώνει η αγανάκτηση; Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Δες ποιες κινήσεις σου ήταν λάθος, και άλλαξε τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =