αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρία απρόσμενα τρικ για να βρεις την dream job σου

Τρία απρόσμενα τρικ για να βρεις την dream job σου

Ψάχνεις να βρεις μια καλή δουλειά; Δεν αρκεί μόνο το να στείλεις… αμέτρητα βιογραφικά. Έχει σημασία ο τρόπος που προσεγγίζεις τις ευκαιρίες που έρχονται στον δρόμο σου. Το askmen.com παραθέτει 3 απρόσμενα τρικ για να βρεις την δουλειά που θες.

Δεν στέλνεις απλά βιογραφικό

H πιο συνηθισμένη τακτική για να κάνει κάποιος αίτηση για μια δουλειά είναι να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα βρει σε κάποιο site αγγελιών ή στην ιστοσελίδα της εταιρείας που τον ενδιαφέρει, και αντιστοίχως θα στείλει το βιογραφικό του. Ο τύπος για τον οποίο λέγαμε πριν όμως θα ακολουθήσει άλλο δρόμο. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ψάξει και να βρει άτομα που κάνουν ήδη τη δουλειά για την οποία ενδιαφέρεται, ακόμη και στην ίδια εταιρεία, συζητά μαζί τους, και αν η κουβέντα πάει καλά, ζητά ευγενικά το contact του προϊστάμενου που είναι αρμόδιος για τις προσλήψεις. Μπορείς να κάνεις κι εσύ κάτι τέτοιο ακόμη και μέσω LinkedIn: Από το να ρωτήσεις κάποια βασικά πράγματα για τη θέση εργασίας μέχρι και να κάνεις μια μίνι έρευνα για την εταιρεία.

Ξέρεις όσα χρειάζονται για τη συνέντευξη

Πριν πας σε κάποια συνέντευξη για δουλειά, έχεις φροντίσει να είσαι σίγουρος για το πόσο και εάν αξίζει αυτή η θέση εργασίας το χρόνο και τον κόπο σου. Με άλλα λόγια το να γνωρίζεις αν αρχικά είσαι κατάλληλος για τη δουλειά και αν έχεις την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για να τα καταφέρεις. Έχοντας αυτοπεποίθηση, θα γίνεις -χωρίς σχεδόν να το συνειδητοποιήσεις- πιο επιθυμητός από τον μέσο υποψήφιο. Είσαι επιλεκτικός και σίγουρος, έχεις κάνει homework και θα πας με ένα αρκετά υψηλό επίπεδο γνώσης στη συνέντευξη.

Μη δέχεσαι οτιδήποτε σου προσφέρουν

Αναζητάς την κατάλληλη δουλειά, όχι μια οποιαδήποτε δουλειά. Αυτό είναι κάτι που πάντα πρέπει να έχεις κατά νου. Οι περισσότεροι νιώθουν ευγνώμονες απλά και μόνο όταν εμφανιστεί μια επαγγελματική ευκαιρία. Ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις εσύ; Να νιώθεις το ίδιο, μόνο όταν εμφανιστεί εκείνη η ευκαιρία που θα ταιριάζει στις φιλοδοξίες και τους στόχους καριέρας που θα έχεις θέσει.

Κι αυτό συνεπάγεται πως θα πρέπει να έχεις ένα επίπεδο απαιτήσεων κάτω από το οποίο δεν θα πέσεις για κανέναν λόγο. Γι αυτό θα πρέπει κάθε φορά να συγκρίνεις τις δικιές σου δυνάμεις με το πόσο το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζεσαι σου επιτρέπει να εξελιχθείς. Το να έχεις απαιτήσεις είναι κάτι που πολλές φορές θεωρείται ακόμη και απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσεις και τελικά να πετύχεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =