αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι αναπτύσσεσαι ως άτομο

Τρία «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι αναπτύσσεσαι ως άτομο

Το να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας δεν είναι ένα απλό ταξίδι- και συχνά νιώθουμε σαν να έχουμε κολλήσει… στο ίδιο μέρος.

Καταβάλλετε προσπάθεια, κάνετε αλλαγές, όμως… ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Νιώθεις ότι τρέχεις αλλά παραμένεις… στην ίδια θέση. Δεν είσαι ο μόνος που νιώθεις κάτι τέτοιο.

Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να δούμε την προσωπική μας ανάπτυξη, νομίζοντας ότι μένουμε ακίνητοι- γιατί η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δεν είναι πάντα προφανής ή εύκολο να μετρηθεί.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 3 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να αναπτύσσεστε ως άτομο περισσότερο από όσο νομίζετε.

1. Αγκαλιάζετε την αλλαγή

Μπορεί παλιά να σε φόβιζε οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σου. Τώρα όμως έχεις αρχίσει να νιώθεις άνετα… με το άβολο. Βλέπεις την αλλαγή όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Αν σκέφτεσαι έτσι πλέον, είσαι σε καλό δρόμο!

Το να αγκαλιάζετε την αλλαγή, είναι ένα σαφές σημάδι ότι γίνεστε πιο προσαρμοστικοί και ανθεκτικοί, τα οποία είναι βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, όταν αγκαλιάζετε την αλλαγή, δημιουργείτε χώρο και για νέες εμπειρίες.

2. Αναζητάτε νέες εμπειρίες

Συχνά οι άνθρωποι μένουμε κολλημένοι στην ίδια ρουτίνα. Κάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα.

Αν αναζητάς νέες εμπειρίες, από τη δοκιμή εξωτικών φαγητών μέχρι την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, τότε είσαι ήδη ένα βήμα πιο μπροστά.

Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής είναι σημαντικό.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου λαχτάρα για νέες εμπειρίες και ευκαιρίες μάθησης, θεωρήστε το σημάδι ότι αναπτύσεστε.

Δείχνει ότι είστε ανοιχτοί στο να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας – μια σημαντική πτυχή της προσωπικής ανάπτυξης.

3. Βάζεις όρια

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την λέξη «όρια», αλλά δεν έχουν ιδέα τι είναι. Μπορεί να σκέφτονται τα όρια ως κάτι σαν μια γραμμή ιδιοκτησίας ή “τοίχου” που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τους ανθρώπους έξω.

Αλλά τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές που χαράσσονται στην άμμο και που είναι ξεκάθαρες για όλους.

Τα όρια είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν καταλάβετε πώς να θέσετε και να διατηρήσετε υγιή όρια, μπορείτε να αποφύγετε τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια έχουν ωθηθεί

Αν λοιπόν μαθαίνετε να βάζετε όρια και να δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες χωρίς να νιώθετε ενοχές – μπράβο σας! Είναι ένα σημαντικό σημάδι προσωπικής ανάπτυξης.

Δείχνει ότι εκτιμάτε τον εαυτό σας και την ευημερία σας, και πιστέψτε το, χρειάζεται θάρρος για να το κάνετε αυτό. Και όταν εκτιμάτε τον εαυτό σας, αυτό σημαίνει επίσης ότι είστε σε θέση να αποδεχτείτε τα ελαττώματα και τις ατέλειές σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =