αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤρία αδέρφια δημιούργησαν το δικό τους brand… made in Πήλιο

Τρία αδέρφια δημιούργησαν το δικό τους brand… made in Πήλιο

Είδαν από πρώτο χέρι τους διατροφικούς «θησαυρούς» που έχει το Πήλιο, και αποφάσισαν να τους προσφέρουν σε ένα πιο ευρύ κοινό. Κάνοντας παράλληλα την δική τους επιχειρηματική κίνηση. Κάπως έτσι, 3 αδέρφια ξεκίνησαν το brand «Πηλίου Γεύσεις». Ο Ευάγγελος Ευαγγέλου, ο Αναστάσιος και η Αριστέα, δημιούργησαν μια εταιρία που παράγει από σπιτικά αναψυκτικά μέχρι γλυκά του κουταλιού. Όλα βασισμένα σε ελληνικές πρώτες ύλες.

Ο Ευάγγελος Ευαγγέλου μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα για το brand τους, ποια είναι η Νο1 δυσκολία που έχουν αντιμετωπίσει, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι η εταιρία ετοιμάζει μια νέα βάση διανομής στην Αθήνα.

Με τι ασχολούσασταν πριν, και πως προέκυψε η ιδέα για την επιχείρηση σας;

Πριν το ξεκίνημα της επιχείρησης εργαζόμασταν ως ιδιωτικοί υπάλληλοι στον τομέα της εστίασης για περίπου πέντε χρόνια ενώ ταυτόχρονα βοηθούσαμε τους γονείς μας που ασχολούνται με την γεωργία.

Η ιδέα μας για την δημιουργία της ‘’Πηλίου Γεύσεις’’ προέκυψε από τις πολλές ευκαιρίες που διακρίναμε στον χώρο τις διατροφής μέσω της δουλειάς μας αλλά και από τον ανεκμετάλλευτο μέχρι τότε πλούτο του τόπου μας. Ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη για σπουδές (σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο) συνηδειτοποίησα ότι ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση στην ποιοτική τροφή ή πολλές φορές του κοστίζει υπερβολικά ακριβά. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση που θα έχει ως βασικό της πυλώνα την παραγωγή και τη διανομή ποιοτικών τροφίμων με εύκολη πρόσβαση σε όλους. Δίνοντας το όνομα ‘’Πηλίου Γεύσεις’’ στην επιχείρησή μας θέλαμε να συμπεριλάβουμε όλα τα στοιχεία της πηλιορήτικης καθημερινότητας και διατροφής. Ο τρόπος ζωής σε ένα τόσο εύφορο τόπο όσο το Πήλιο είναι να καλλιεργείς και να επεξεργάζεσαι ένα μεγάλο μέρος των φρούτων και λαχανικών για της ανάγκες της οικογένειας σου μέσα στον χρόνο. Με βάση λοιπόν την εποχικότητα των πρώτων υλών η Πηλίου Γεύσεις δημιουργεί προϊόντα για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών των καταναλωτών της.

Τι περιλαμβάνει το brand σας;

Ο κατάλογος της ‘’Πηλίου γεύσεις’’ περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες ενός χώρου εστίασης με μία πλούσια σειρά από σπιτικά αναψυκτικά και άλλα ροφήματα με πρωταγωνιστή την λεμονάδα-τριαντάφυλλο καθώς και προϊόντα που κοσμούν τα ράφια των ντελικατέσεν, όπως μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και παραδοσιακά ζυμαρικά.

Ποια είναι η Νο1 δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

Η νούμερο ένα δυσκολία μέχρι στιγμής είναι η δύσκολη πρόσβαση του Έλληνα στην επιχειρηματική υποστήριξη. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν βασικές δομές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων. Έτσι σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθούμε τον δυσκολότερο δρόμο του να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες. Κάποιος που δεν γνωρίζει θα αναρωτηθεί: Τι ξεχωριστό έχουν οι ελληνικές πρώτες ύλες, σε σχέση με τις άλλες;

Χρησιμοποιούμε ελληνικές πρώτες ύλες για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά γιατί το μεσογειακό κλίμα και ακόμα περισσότερο το μικροκλίμα του Πηλίου μας χαρίζουν απλόχερα την υψηλότερη ποιότητα και γεύση για τα προϊόντα μας. Επιπλέον, με το να χρησιμοποιούμε ότι μπορεί να παράξει η χώρα μας βοηθάμε και εμείς στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δίνοντας μία ώθηση στην στροφή για ελληνικά προϊόντα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας σχετικά με το brand;

Στόχος μας για το μέλλον είναι να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής στα προϊόντα μας Πανελλαδικά, αλλά και σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς του, όπως το πρωινό του στο ξενοδοχείο, το ρόφημα ή το αναψυκτικό του στην καφετέρια και η καθημερινή του διατροφή στο σπίτι. Η ‘’Πηλίου Γεύσεις’’ επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο της αλλά και τον κατάλογο των προϊόντων της για να πετύχει αυτό τον στόχο.
Τέλος με αφορμή αυτή την ερώτηση θα πούμε για πρώτη φορά ότι πολύ σύντομα η εταιρεία μας θα ξεκινήσει μία νέα βάση διανομής στην Αθήνα, με νέα προϊόντα στον κατάλογό της εξυπηρετώντας καλύτερα και πληρέστερα του πελάτες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =