αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τρέχουν» τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

«Τρέχουν» τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες για το μεγάλο έργο κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η προετοιμασία για την εκκίνηση του κυρίως κατασκευαστικού αντικειμένου, τρέχει χωρίς καθυστερήσεις. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει φέτος η πανδημία, για τις μετακινήσεις, την εργασία και την προμήθεια υλικών αλλά και υπηρεσιών, το έργο εκτελείται χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις.

Οι απαραίτητες απαλλοτριωθείσες εκτάσεις, για να δημιουργηθεί ο εργοταξιακός χώρος κατασκευής, έχουν εκχερσωθεί σε σημαντικό βααθμό, ενώ προχωρουν και οι βασικές χωματουργικές εργασίες πάνω στις οποίες θα “πατήσει” ο τερματικός σταθμός (terminal), ο αεροδιάδρομος και οι υπόλοιπες υποδομές.

Παράλληλα, συνδράμεται η δουλειά της αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπου συνεχίζονται οι αρχαιολογικές εργασίες ενώ προχωρούν και οι απαραίτητες εγκρίσεις μελετών πράγμα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος.

Εργοτάξια- Επάνδρωση

Σε κάθε μεγάλο έργο, απαραίτητος και σημαντικός είναι και ο χώρος των κτιρίων του εργοταξίου, σαν να λέμε “το στρατηγείο” όπου ελέγχεται και συντονίζεται το έργο. Στο Καστέλι, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο διοικητικός χώρος των εργοταξίων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους γραφειων, συσκέψεων, εργαστηρίων, συνεργείων, ιατρείων, κοινόχρηστών χώρων κ.α.

Η επάνδρωση του εργοταξίου, όπως σημειώνουν στο ypodomes οι ίδιες πηγές, συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς. Σήμερα εργάζονται σχεδόν 100 άτομα, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη του έργου θα απασχολούνται άμεσα περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων. Σε αυτό δεν υπολογίζονται οι δεκάδες υπεργολαβίες με ως επί το πλείστον τοπικές επιχειρήσεις για προμήθειες και υπηρεσίες, χρήματα που οδεύουν απευθείας στην πραγματική οικονομία.

Σε αυτό το πλασίο στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου, ήδη έχουν συγκεντρωθεί 65 μηχανήματα έργου με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2021. Να θυμίσουμε πως το έργο το έχει αναλάβει από το 2019 με σύμβαση παραχώρησης με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =