αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤράπεζα Πειραιώς: Διώχνει εργαζομένους με εθελούσια αλλά… τους βοηθά να βρουν άλλη θέση στην αγορά

Τράπεζα Πειραιώς: Διώχνει εργαζομένους με εθελούσια αλλά… τους βοηθά να βρουν άλλη θέση στην αγορά

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζομένους της, τώρα όμως οργάνωσε το Window to Market. Μια ψηφιακή εκδήλωση που είχε ως στόχο να «ανοίξει το παράθυρο» στην αγορά για τους εργαζομένούς της, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές εκτός του τραπεζικού κλάδου.

Με απλά λόγια η Τράπεζα Πειραιώς ανοίγει την πόρτα της εξόδου σε αρκετούς εργαζομένους μέσω της εθελούσιας, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθεί να τους βοηθήσει… να βρουν αλλού δουλειά. Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το virtual event είχαν και άλλοι εργαζόμενοι τις τράπεζας, έτσι ώστε να δουν πιθανές επιλογές στην αγορά.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έλαβε η Τράπεζα για να δημιουργήσει ευκαιρίες και επιλογές επαγγελματικής μετάβασης σε ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων που επιλέγουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά απευθύνθηκε στο σύνολο των εργαζομένων της.

Όπως επισημαίνει η Αγγελίνα Κουτσομητοπούλου, επικεφαλής Organizational Development & Internal Communications της Τράπεζας Πειραιώς, το Window to Market έφερε σε επαφή όσους εργαζόμενους επιθυμούν να αποκτήσουν αίσθηση της αγοράς, των αναγκών της και να διερευνήσουν νέες επαγγελματικές διαδρομές, με σημαντικές εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους.

Στο διήμερο virtual event συμμετείχαν 20 εταιρείες που έδωσαν σαφή αίσθηση των δεξιοτήτων που ζητά η αγορά και έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν αναπτύξει τα τραπεζικά στελέχη μέσα από την πολυετή εμπειρία τους. Οι 500 συμμετέχοντες εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, να συνομιλήσουν στο chat room, να προγραμματίσουν ψηφιακή προσωπική συνέντευξη με μία ή περισσότερες εταιρείες και να κάνουν networking μέσα από τα ψηφιακά περίπτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 20 =