αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο YouTube σχεδιάζει να πληρώσει τους δημιουργούς, μοιράζοντας ένα μπάτζετ 100 εκατ. δολαρίων

Το YouTube σχεδιάζει να πληρώσει τους δημιουργούς, μοιράζοντας ένα μπάτζετ 100 εκατ. δολαρίων

Δυνατό μπάσιμο κάνει το YouTube, θέλοντας να «χτυπήσει» το TikTok το οποίο ανεβαίνει συνεχώς. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό The Verge, το YouTube σχεδιάζει να πληρώσει τους δημιουργούς περιεχομένου που χρησιμοποιούν το YouTube Shorts, μοιράζοντας ένα συνολικό μπάτζετ 100 εκατ. δολαρίων.

Με αυτό τον τρόπο ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία και να αναρτούν νέο υλικό.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το ακριβές χρηματικό ποσό που θα λαμβάνουν οι YouTubers. Το YouTube λέει ότι θα επικοινωνεί με τους δημιουργούς σε μηνιαία βάση, αναζητώντας άτομα με το μεγαλύτερο engagement και προβολές.

«Χιλιάδες δημιουργοί θα μπορούσαν να πληρώνονται κάθε μήνα», λέει το YouTube, και βασικά όποιος δημοσιεύει περιεχόμενο μέσω του Shorts είναι επιλέξιμος. Η μόνη προϋπόθεση: Τα βίντεο πρέπει να είναι πρωτότυπο περιεχόμενο και, φυσικά, να συμβαδίζουν με τις οδηγίες κοινότητας του YouTube.

Το YouTube άρχισε να κυκλοφορεί το Shorts στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Τα σύντομα βίντεο εμφανίζονται στην εφαρμογή YouTube για κινητά και, όπως το TikTok (ή το Instagram Reels ή το Snapchat Spotlight), μπορείτε να κάνετε swipe από το ένα στο άλλο, σε ένα ατελείωτο full-screen feed.

Οι πληρωμές για τις οποίες μιλάμε, θα είναι άμεσα διαθέσιμες στις ΗΠΑ και την Ινδία – τις δύο γεωγραφικές περιοχές που ήδη ξεκίνησε η λειτουργία Shorts. Αλλά το YouTube σκοπεύει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά καθώς αναπτύσσει την υπηρεσία σε περισσότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =