αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο YouTube καταγράφει μεγαλύτερα έσοδα από τηλεοπτικά κανάλια- «γίγαντες» στις ΗΠΑ

Το YouTube καταγράφει μεγαλύτερα έσοδα από τηλεοπτικά κανάλια- «γίγαντες» στις ΗΠΑ

Η Alphabet, μητρική της Google, δημοσίευσε τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2019. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τα έσοδα που είχε από τις διαφημίσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο περιεχομένου της, το YouTube.

Καθώς το YouTube μεγαλώνει εκθετικά με τα χρόνια αντίστοιχο ρυθμό έχουν και τα έσοδα της εταιρείας από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην πλατφόρμα. Τα συνολικά έσοδα της Alphabet ανήλθαν στα 162 δισ. δολαρίων Αμερικής, και το 9,4% αυτών προέρχονται από διαφημίσεις.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube το 2017 ήταν $8,15 δισ., το 2018 ανέβηκαν στα $11,16 δισ., και το 2019 άγγιξαν τα $15,15 δισ. Με λίγα λόγια, τα έσοδα της Alphabet από τις διαφημίσεις στο YouTube παρουσίασαν ετήσια αύξηση 36%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχουμε δει, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες της Alphabet. Για παράδειγμά, τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google παρουσίασαν ετήσια αύξηση μόνο 16%.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα έσοδα του YouTube από τις διαφημίσεις είναι πολύ υψηλότερα από αυτά των επιχειρήσεων καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το PCMag το 2018 το NBC δήλωσε $7 δισ. σε έσοδα από διαφημίσεις. Αντίστοιχα, το CBS είχε $6 δισ. και το Fox μόλις $5 δισ. Με άλλα λόγια, τα έσοδα του YouTube από διαφημίσεις ήταν διπλάσια από αυτά των καλωδιακών στις ΗΠΑ.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =