αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Vimeo μπήκε στο χρηματιστήριο και πλέον αξίζει 8,5 δισ. δολάρια. Αυτή η 37χρονη CEO άλλαξε την μοίρα της εταιρίας

Το Vimeo μπήκε στο χρηματιστήριο και πλέον αξίζει 8,5 δισ. δολάρια. Αυτή η 37χρονη CEO άλλαξε την μοίρα της εταιρίας

Το Vimeo «παίζει» πλέον στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Με την αξία της εταιρίας να υπολογίζεται στα 8,5 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το Variety. Η CEO της εταιρίας, Anjali Sud, έκανε την σχετική ανάρτηση στο Twitter. Και ίσως είναι… η πιο χαρούμενη από όλους, αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε την μοίρα του «αραχνιασμένου» Vimeo. Η ίδια τώρα μίλησε για μια αγάπη 16 ετών. Ενώ τόνισε ότι η πλατφόρμα έβαλε τους δημιουργούς περιεχομένου σε πρώτη προτεραιότητα.

Το ανατρεπτικό στορυ

Η πλατφόρμα Vimeo ξεκίνησε την διαδρομή της το 2004. Τα πράγματα στην συνέχεια δεν είχαν την αναμενόμενη εξέλιξη. Αφού η συγκεκριμένη βίντεο-πλατφόρμα έμεινε… στο περιθώριο. Πως να αντιμετωπίσεις άλλωστε γίγαντες όπως το YouTube ή άλλες πλατφόρμες;

Όπως εξηγεί το Forbes, η Vimeo στήριζε τις ελπίδες της στον αναπτυσσόμενο χώρο της ροής περιεχομένου, ποντάροντας ότι θα “χτίσει” σχέσεις με τους δημιουργούς ώστε να στήσει μια συνδρομητική υπηρεσία που θα ανταγωνιζόταν το Netflix, την Amazon Prime και την HBO. Προσέλαβε στελέχη του κινηματογραφικού κλάδου από την Paramount και τη Hulu και υπέγραψε συμφωνίες διανομής με τη Lionsgate, την CBS Interactive και την Spike Lee για να εξασφαλίσει περιοχόμενο για τη νέα υπηρεσία της.

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η 31χρονη τότε Anjali Sud, διευθύντρια μάρκετινγκ της Vimeo. Η οπτική της εντελώς διαφορετική: Είχε προαίσθημα ότι το μέλλον της εταιρείας δεν ήταν οι επιτυχίες του Χόλιγουντ αλλά το οικοσύστημα της Silicon Valley. Το σχέδιό της προέβλεπε να στρέψει η εταιρεία την προσοχή της από την ψυχαγωγία στους επιχειρηματίες. “Η Vimeo επί μακρόν υπήρξε εταιρεία λογισμικού για τους κινηματογραφιστές, αλλά η αγορά ήταν πολύ μικρή”, λέει η 37χρονη σήμερα Sud. “Υπήρχε μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη αγορά – οι επιχειρήσεις. Αυτό που έκαναν οι Squarespace και GoDaddy για τους ιστότοπους, μπορούσε να το κάνουμε εμείς μέσω βίντεο”.

Παρουσίασε την ιδέα της στον Joey Levin, τον εκλεκτό του Diller για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της IAC. “Η Anjali μου είπε ότι ‘πρόκειται για μια πραγματική ευκαιρία που σχετίζεται με ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από ό,τι πιστεύει κανείς”, λέει ο Levin. Έδωσε στη Sud μια μικρή ομάδα για να δοκιμάσει την ιδέα της. “Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε έξυπνους, ταλαντούχους, φιλόδοξους ανθρώπους, να τους ρίχνουμε στα βαθιά για να δούμε αν μπορούν να κολυμπήσουν”.

Και η Sud “κολύμπησε”. Μετέτρεψε τη Vimeo από μια “αραχνιασμένη” διαδικτυακή εφαρμογή, στο ισχυρότερο “χαρτί” του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της IAC. Μια εφαρμογή “μιας στάσης”, όπου μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει, να επεξεργαστεί, να αποθηκεύσει και να διανείμει βίντεο.

Επίσης η πλατφόρμα απασχολεί πλέον πάνω από 800 εργαζομένους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =