αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Twitter, οι αγοραστές και… το κρυφό χαρτί του live video

Το Twitter, οι αγοραστές και… το κρυφό χαρτί του live video

Ποιος να το περίμενε. Το Twitter εδώ και λίγο καιρό είναι ανοιχτό προς προτάσεις εξαγοράς, ωστόσο το ενδιαφέρον από την πλευρά των «μνηστήρων» φαίνεται ότι είναι μειωμένο. Με βάση τις νεότερες πληροφορίες, αν δεν υπάρξει κάποια σχετική εξέλιξη άμεσα, τότε ο Jack Dorsey και τα άλλα στελέχη του Twitter θα βάλουν πάνω στο τραπέζι τις εναλλακτικές τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κοινωνικό δίκτυο είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Google, της Salesforce.com και της Walt Disney, ενώ και οι τρεις αυτές εταιρίες συμβουλεύτηκαν τράπεζες για την πιθανή αγορά. Τώρα, πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση επισημαίνουν πως οι εταιρίες είναι απίθανο να προχωρήσουν σε προσφορές.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το Twitter είχε προγραμματίσει συνεδρίαση του συμβουλίου με εξωτερικούς συμβούλους για να συζητηθεί η πώληση, ωστόσο μία από τις πηγές αναφέρει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε.

Η αναζήτηση της εταιρίας για αγοραστές ξεκίνησε αρκετά τρίμηνα πριν, κατά τα οποία η ανάπτυξη πωλήσεων και χρηστών επιβραδύνθηκε. Το Twitter προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός πιθανού αγοραστή, γεγονός που ώθησε το συμβούλιο να προσλάβει την Goldman Sachs και την Allen & Co, προκειμένου να αναλάβουν την πώληση.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή το Twitter εξετάζει άλλες πιθανές λύσεις, όπως είναι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι βασικά για τις δραστηριότητές της, τονίζουν οι πηγές.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το Euro2day.gr, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί αγοραστής από εδώ και στο εξής, το Twitter θα δώσει περισσότερο βάρος στο να προσελκύσει χρήστες μέσω της στρατηγικής που εστιάζει στα live videos. Οι συνεργασίες του αφορούν σε περιεχόμενο που συνδέεται με αθλητικά, πολιτική και διασκέδαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 1 =