αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Twitter επεκτείνει το Verified των προφίλ σε όλους. Τι ισχύει στο Instagram

Το Twitter επεκτείνει το Verified των προφίλ σε όλους. Τι ισχύει στο Instagram

Σίγουρα θα έχεις δει αυτό το μπλε tick που υπάρχει δίπλα από τα ονόματα κάποιων χρηστών στο Twitter. Είναι το λεγόμενο Verified. Μια «δικλίδα ασφαλείας» που δείχνει ότι το εκάστοτε προφίλ αντιστοιχεί όντως στον άνθρωπο που φαίνεται. Μέχρι τώρα, το Twitter είχε κρατήσει μια αρκετά κλειστή πολιτική σε αυτό το θέμα, και έδινε το Verified μόνο σε διάσημα πρόσωπα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, αρκετούς τραγουδιστές, πολιτικούς ή δημοσιογράφους να το έχουν.

Τώρα το Twitter πήρε την απόφαση να κάνει το σχετικό άνοιγμα και στο ευρύ κοινό. Το αποκάλυψε ο CEO της εταιρίας, Jack Dorsey, σε πρόσφατη ομιλία του, όπως διαβάζουμε στο CNBC. Ο Dorsey είπε ότι το Twitter εργάζεται σε μια νέα διαδικασία για την επαλήθευση της ταυτότητας των ανθρώπων και την εξασφάλιση αξιοπιστίας.

«Θέλουμε να είμαστε μία από τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες στον κόσμο, και γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε εκεί» ξεκαθάρισε.

Με την νέα κίνηση του το Twitter θέλει λοιπόν να υπάρχουν ακόμα περισσότερα αληθινά προφίλ στην πλατφόρμα. Και να φαίνεται αυτό. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πρακτικές λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο που θα μπορεί ένας απλός χρήστης να ζητήσει το μπλε tick. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε στο προσεχές μέλλον.

Τι ισχύει στο Instagram

Μπλε ticks βλέπουμε και στο Instagram. Εκεί όμως τα πράγματα… παραμένουν πιο μαζεμένα. Μέχρι σήμερα, μόνο μερικοί stars και διάσημοι άνθρωποι ή brands έχουν προς το παρόν αυτή τη δυνατότητα. Ίσως σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν και άνθρωποι που έχουν πάρα πολλούς followers γενικότερα. Μένει να δούμε αν και το Instagram θα κάνει κάποιο σχετικό άνοιγμα στο ευρύ κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να κάνεις Verified την Facebook Page σου (ναι, αυτό το μπλε tick που βλέπεις συχνά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =