αρχικηVIRALΤο TikTok προτείνει την μέθοδο… «No spend month» για να γίνεις πλούσιος

Το TikTok προτείνει την μέθοδο… «No spend month» για να γίνεις πλούσιος

Το TikTok είναι γεμάτο από συμβουλές για την οικοδόμηση πλούτου. Η πιο πρόσφατη τάση εξοικονόμησης χρημάτων που κυριαρχεί είναι το «No spend month (μήνας χωρίς δαπάνες)», το οποίο ενθαρρύνει τους χρήστες του TikTok να κόψουν όλες τις περιττές αγορές για μια καθορισμένη περίοδο.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις μπορούν να αποτύχουν, σύμφωνα με το CNBC.

Η πρόκληση «χωρίς δαπάνες» μπορεί να διαρκέσει για μια εβδομάδα, έναν μήνα ή ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο. Κάποιοι το θεωρούν παρόμοιο με αποτοξίνωση ή νηστεία, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε τη συνήθεια των υπερβολικών δαπανών. Τυχόν κεφάλαια που διαφορετικά θα ξοδεύονταν για νέα ρούχα ή για φαγητό έξω, μπορούν να διατεθούν προς έναν μακροπρόθεσμο οικονομικό στόχο.

Εκ πρώτης όψεως, «η πρόκληση του να μην αγοράζεις είναι τόσο ρεαλιστική όσο και συμβολική», σύμφωνα με τον Γκρέγκορι Στόλερ, καθηγητή στο Questrom School of Business του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. «Γιατί να αγοράσετε μη απαραίτητα προϊόντα που δεν χρειάζεστε για αρχή;», διερωτάται.

Οι καταναλωτές συχνά παρακολουθούν την καθημερινή τους πρόοδο και προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνεχόμενες ημέρες χωρίς δαπάνες. «Το να γίνει αυτό ένα “παιχνίδι” μπορεί να είναι κάπως διασκεδαστικό», είπε στο CNBC ο Τεντ Ρόσμαν, ανώτερος αναλυτής του κλάδου στην Bankrate.

Όπως κάθε γρήγορη λύση όμως, μια τέτοια πρόκληση θα μπορούσε να είναι δύσκολο να τηρηθεί με την πάροδο του χρόνου.

«Η πιθανή επιπλοκή με την πρόκληση των «μη περιττών δαπανών» είναι σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τιμήσουν τη δέσμευσή τους», είπε ο Στόλερ.

Όπως οι Αμερικανοί συχνά αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις αποφάσεις τους για την Πρωτοχρονιά, είναι ακόμα πιο εύκολο να αθετήσουν μια υπόσχεση «μη περιττών δαπανών» με ένα απλό κλικ, πρόσθεσε.

«Και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται καν να κάνετε την επιπλέον προσπάθεια να ανοίξετε ένα φορητό υπολογιστή εάν το τηλέφωνό σας είναι στην τσέπη σας», είπε ο Στόλερ.

Και μετά, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφορτωθείτε ακόμη περισσότερο τις παρορμητικές αγορές, ένα φαινόμενο που είναι επίσης γνωστό ως δαπάνες «εκδίκησης» ή ακόμα και «δαπάνες καταστροφής».

Εναλλακτικές λύσεις στη δέσμευση «μη περιττών δαπανών»

Οι περισσότεροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι δεν υπάρχει «τρικ» για την τήρηση καλών συνηθειών για την αποταμίευση. «Κανένα hack δεν μπορεί να σας διδάξει τον αυτοέλεγχο, τις προσεκτικές δαπάνες ή πώς να διατηρείτε την ισορροπία σας σε χαμηλά επίπεδα», είπε στο CNBC ο Πολ Χόφμαν, αναλυτής δεδομένων στο BestBrokers.

Ο Μάικλ Χέρσφιλντ, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Accrue Savings, συνιστά να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό που να ευθυγραμμίζεται με τους συνολικούς οικονομικούς στόχους, τα έσοδα και τα έξοδά σας και στη συνέχεια να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και το σχέδιο προϋπολογισμού σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαιτούμενες προσαρμογές. Σε τελική ανάλυση, οι καταναλωτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε «σκόπιμες δαπάνες κάνοντας αγορές έχοντας κατά νου έναν ξεκάθαρο σκοπό που ευθυγραμμίζεται με την προσωπική οικονομική κατάσταση και τους στόχους», είπε ο Χέρσφιλντ, αντί να ακολουθήσουν οποιαδήποτε τάση της αγοράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =