αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο TikTok ξεκινά να σε πληρώνει για να βλέπεις βίντεο, να προσκαλείς φίλους και άλλα- Και κάποιοι δεν το βλέπουν θετικά

Το TikTok ξεκινά να σε πληρώνει για να βλέπεις βίντεο, να προσκαλείς φίλους και άλλα- Και κάποιοι δεν το βλέπουν θετικά

Η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok έλαβε 24 ώρες προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παράσχει αξιολόγηση κινδύνου για τη νέα εφαρμογή TikTok Lite που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα στη Γαλλία και την Ισπανία, μετά από ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της στα παιδιά και την ψυχική υγεία των χρηστών.

Η κίνηση του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς και ψηφιακής πολιτικής της Ε.Ε.,Τιερί Μπρετόν, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ για την τεχνολογία – γνωστοί ως Digital Services Act (DSA) – έρχεται δύο μήνες αφότου ξεκίνησε έρευνα για το TikTok σχετικά με πιθανές παραβιάσεις.

Όπως εξηγεί το Euronews, μέσω του TikTok Lite οι χρήστες άνω των 18 ετών μπορούν να κερδίζουν πόντους στο πλαίσιο του λεγόμενου «Προγράμματος ανταμοιβής», εκτελώντας ορισμένες εργασίες στην εφαρμογή, όπως η παρακολούθηση βίντεο, η αλληλεπίδραση σε περιεχόμενο, η παρακολούθηση δημιουργών ή η πρόσκληση φίλων να συμμετάσχουν.

Αυτοί οι πόντοι μπορούν να ανταλλάσσονται με ανταμοιβές, όπως κουπόνια Amazon, δωροκάρτες μέσω PayPal ή το νόμισμα του TikTok.

Εκτός από την αξιολόγηση κινδύνου, η πλατφόρμα έχει προθεσμία έως τις 26 Απριλίου για να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει για την άμβλυνση των επιπτώσεων στους χρήστες. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα.

Η δομή του συστήματος ανταμοιβής του TikTok Lite στοχεύει στην αύξηση του screen time των χρηστών εντός της πλατφόρμας. Έχει αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες και έκτοτε επεκταθεί σε αγορές κυρίως της Ασίας και πέραν αυτής.

Η Επιτροπή δήλωσε τώρα ότι έχει ερωτήσεις σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του προγράμματος στην προστασία των ανηλίκων, καθώς και στην ψυχική υγεία των χρηστών, ιδίως σε σχέση με την πιθανή διέγερση της εθιστικής συμπεριφοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =