αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο TikTok λανσάρει συνδρομητικά βίντεο- Πως θα μπορείς να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου

Το TikTok λανσάρει συνδρομητικά βίντεο- Πως θα μπορείς να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου

Το TikTok προσθέτει έναν ακόμα τρόπο για να κερδίζουν χρήματα οι δημιουργοί περιεχομένου: Αναρτώντας αποκλειστικό περιεχόμενο το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να το δουν μόνο αν πληρώσουν. Αυτά τα «κλειδωμένα» βίντεο θα μπορούν επίσης να είναι πολύ μεγαλύτερα σε διάρκεια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα, το Series, που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργούν συλλογές βίντεο που είναι διαθέσιμα προς αγορά. Κάθε συλλογή μπορεί να έχει έως και 80 βίντεο σε αυτήν και τα κλιπ μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 20 λεπτά — μια διάρκεια που μοιάζει πιο κοντά στα vlog του YouTube και όχι τόσο στα μίνι βίντεο του TikTok. Οι δημιουργοί θα μπορούν να ορίζουν τις τιμές τους από $1 έως $190 και οι fans θα μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας απευθείας in-video links ή μέσα από τη σελίδα του προφίλ του δημιουργού.

@tiktoknewsroom

Introducing TikTok Series 🥁 Our new premium feature enables creators to post Collections of up to 80 videos, each up to 20 minutes long 🙌

♬ original sound – TikTok Newsroom – TikTok Newsroom

«Μέσω των Series, οι δημιουργοί μπορούν να οικοδομήσουν ακόμα πιο ισχυρές σχέσεις με τους θεατές τους, ενώ παράλληλα δίνουν στους θεατές μία ακόμα επιλογή για να υποστηρίξουν τους δημιουργούς» σημειώνει το TikTok.

Αυτό το συνδρομητικό μοντέλο με τα paywalls μπροστά από τα «κλειδωμένα» βίντεο είναι παρόμοιο με αυτά που έχουν άλλες πλατφόρμες δημιουργών όπως το Patreon ή το OnlyFans, αλλά προσοχή: Οι οδηγίες περιεχομένου στο TikTok θα παραμείνουν οι ίδιες. Τα paywalls είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους δημιουργούς προς το παρόν. Σταδιακά θα γίνουν διαθέσιμα σε πιο ευρύ κοινό.

Κατά το λανσάρισμα, το TikTok θα επιτρέψει στους δημιουργούς να διατηρούν όλα τα έσοδά τους, μείον τα «processing & app store fees».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο δημοφιλής TikToker του κόσμου χρεώνει 750.000 δολάρια για ένα post

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + four =