αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο TikTok έριξε… πόρτα στην Microsoft

Το TikTok έριξε… πόρτα στην Microsoft

Ήδη γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απαιτεί την πώληση του TikTok σε κάποια αμερικανική εταιρεία έως τις 12 Νοεμβρίου, αλλιώς η εφαρμογή θα αποκλειστεί από την Αμερική. Ήδη γνωρίζουμε ότι αρκετές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά του, όμως όλα έδειχναν πως η Microsoft είναι αυτή που θα πάρει στο τέλος τον έλεγχο της υπηρεσίας στις ΗΠΑ.

Αυτό πλέον αλλάζει, καθώς η Microsoft με επίσημη ανακοίνωση της μας γνωστοποιεί πως η ByteDance απέρριψε την πρόταση της για τον έλεγχο των υπηρεσιών του TikTok στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η εταιρεία που φαίνεται να κερδίζει τον έλεγχο των υπηρεσιών της εφαρμογής είναι η Oracle, καθώς η εταιρεία επιλέχθηκε ως “έμπιστος τεχνολογικός συνεργάτης” αντί της Microsoft. Δε γνωρίζουμε προς το παρόν το ποσό που θα δαπανήσει η Oracle, ούτε έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft:

«Η ByteDance μας ενημέρωσε σήμερα ότι δε θα πουλήσει τις υπηρεσίες του TikTok των Ηνωμένων Πολιτειών στη Microsoft. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόταση μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, απορρήτου και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, κάτι που καταστήσαμε σαφές από τις αρχικές δηλώσεις μας τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πως εξελίσσεται η υπηρεσία σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς».

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =