αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «The Hellenic Tech Investors Club» ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του- Η λίστα με τα ονόματα

Το «The Hellenic Tech Investors Club» ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του- Η λίστα με τα ονόματα

Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club), η πρώτη ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) της Ελλάδας που έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας και των επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ανακοινώνει τη σύσταση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Αποτελούμενο από καταξιωμένους ηγέτες από διάφορους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, το Δ.Σ. αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποστολή του Theti Club να μετατρέψει την Ελλάδα σε παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

  • Ραφαήλ Κοντός, Πρόεδρος. Ιδρυτής και Οραματιστής του Theti Club.
  • Θεόδωρος Κίτσος, Αντιπρόεδρος. Με εκτεταμένη διεθνή καριέρα σε ανώτερους ρόλους εταιρικής διακυβέρνησης.
  • Θόδωρος Παρασκευόπουλος, Μέλος. Ιδρυτής και CEO της Growcreate, φέρνει ένα μοναδικό μείγμα τεχνογνωσίας σε θέματα σχεδιασμού και χρηματοδότησης.
  • Αναστάσιος Σπανίδης, Μέλος. Πρόεδρος και CEO του επιχειρηματικού οικοσυστήματος G.P.A., προσθέτει επιχειρηματικό ζήλο και δέσμευση για την προώθηση του τεχνολογικού τοπίου της Ελλάδας.
  • Χρυσάνθη Βάκλα, Μέλος. Αναπληρώτρια CEO της Susten, συμπληρώνει το Δ.Σ. με την πολυετή εμπειρία της στον τραπεζικό τομέα και την αφοσίωσή της στην καινοτομία.

Το Theti Club ιδρύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, με στόχο να φέρει την επανάσταση στις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Απαρτίζεται από περισσότερους από 90 κορυφαίους επιχειρηματικούς αγγέλους από την Ελλάδα, Family Offices και Corporate Investors που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της τεχνολογίας και δεσμεύονται να παρέχουν χρηματοδότηση, επιχειρηματική καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση σε ένα εκτενές δίκτυο επαφών σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα, εχουν αξιολογηθεί περισσότερες από 400 startups. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ελληνικές εταιρείες ή εταιρείες του εξωτερικού με ελληνικό DNA στη σύνθεση της ιδρυτικής τους ομάδας. Οι τελευταίες έχουν έδρα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ. Συνολικά, 32 εταιρείες έχουν παρουσιαστεί για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, εκ των οποίων 8 κατάφεραν να διασφαλίσουν τα απαραίτητο κεφάλαιο.  Τα συνολικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί τους τελευταίους 12 μήνες αγγίζουν τις 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ στόχος του Club είναι το συνολικό αυτό ποσό να διπλασιαστεί μέσα στο 2024.  Το χαρτοφυλάκιο του Theti Club περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Arcweave, CollegeLink, Mood και Protio.

“Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αντιπροσωπεύει την επιτομή της ηγεσίας και της καινοτομίας στο Ελληνικό τεχνολογικό οικοστοιστημα”, δήλωσε ο Ραφαήλ Κοντός, Πρόεδρος του Theti Club. “Η συλλογική τους τεχνογνωσία θα καθοδηγήσει το Theti Club στο να ξεκλειδώσει πρωτοφανείς ευκαιρίες τόσο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και για τους επενδυτές, προωθώντας την Ελλάδα στην παγκόσμια σκηνή της τεχνολογικής καινοτομίας”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + two =