αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Spotify λανσάρει το «My Work Mode». Θα επιτρέπει στους εργαζομένους να δουλεύουν remote από οπουδήποτε

Το Spotify λανσάρει το «My Work Mode». Θα επιτρέπει στους εργαζομένους να δουλεύουν remote από οπουδήποτε

Μέσα στην πανδημία αρκετές εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι εργαζόμενοι τους. Τώρα όμως φαίνεται ότι πάμε στο επόμενο επίπεδο. Με τις εταιρίες να κάνουν ήδη τα πλάνα τους για την επόμενη ημέρα. Και μάλλον οδεύουμε σε έναν πιο… remote τρόπο εργασίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Spotify. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε της Παρασκευή: «Σήμερα, η Spotify είναι περήφανη που παρουσιάζει το Work From Anywhere, έναν νέο τρόπο συνεργασίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται από οπουδήποτε νιώθουν πιο δημιουργικοί και λειτουργεί καλύτερα η σκέψη τους». Η εταιρία τόνισε τη σημασία της επιλογής, γράφοντας: «Δίνουμε στους υπαλλήλους την ευκαιρία να επιλέξουν έναν τρόπο εργασίας. Μπορούν να επιλέξουν αν θα προτιμούσαν να εργάζονται κυρίως στο σπίτι ή στο γραφείο – καθώς και τη γεωγραφική τους θέση».

Η εταιρία κοιτά ήδη προς το μέλλον, και θεωρεί ότι το remote μοντέλο θα έχει πολλά οφέλη για όλες τις πλευρές. Όπως εξηγεί: «Η αποτελεσματικότητα δεν μπορεί να μετρηθεί από τον αριθμό των ωρών που περνούν οι άνθρωποι σε ένα γραφείο. Αντ’ αυτού, δίνοντας στους ανθρώπους την ελευθερία να επιλέγουν από πού εργάζονται, θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα. Δίνοντας στους ανθρώπους μας περισσότερη ευελιξία, θα δημιουργηθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτό το μοντέλο θα βοηθήσει επίσης να αξιοποιήσουμε νέες ”δεξαμενές ταλέντων” διατηρώντας παράλληλα τα υπάρχοντα μέλη της ομάδας μας».

Και είναι λογικό. Αν μια εταιρία δίνει την δυνατότητα για remote εργασία, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να προσλάβει ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον πλανήτη. Και αυτοί να ξεκινήσουν να δουλεύουν από την τοποθεσία που ήδη βρίσκονται.

Όπως εξηγεί το Forbes, το Spotify θα ξεκινήσει το νέο μοντέλο, με την ονομασία «My Work Mode», από το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εργάζονται από το γραφείο ή από το σπίτι. ‘Η θα μπορούν να επιλέξουν ένα «μικτό» μοντέλο. Επίσης θα μπορούν να επιλέξουν από ποια γεωγραφική περιοχή θέλουν να εργάζονται. Μάλιστα, στην περίπτωση που επιλέξουν μια τοποθεσία μακριά από τα κεντρικά γραφεία του Spotify, η εταιρία θα τους παρέχει πρόσβαση και σε έναν co-working χώρο κοντά στο τόπο διαμονής τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =