αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Spotify ετοιμάζει λειτουργία φωνητικής μετάφρασης για podcast

Το Spotify ετοιμάζει λειτουργία φωνητικής μετάφρασης για podcast

Μια νέα λειτουργία με χρήση τεχνητής νοημοσύνης που θα μεταφράζει podcast του ηθοποιού και σκηνοθέτη Dax Shepard και του ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτη Lex Fridman σε άλλες γλώσσες, ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει η Spotify.

Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια της σουηδικής εταιρείας τεχνολογίας να αξιοποιήσει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που έχει κατακλύσει τον κόσμο μετά την άνοδο του ChatGPT, για να προσελκύσει νέους χρήστες και να αυξήσει τα έσοδα.

Οι μεταφρασμένες εκδόσεις, που υποστηρίζονται από τη νέα τεχνολογία φωνητικής μετάφρασης της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, θα μιμούνται το πρωτότυπο ύφος του εκφωνητή και θα είναι πιο φυσικές από την παραδοσιακή μεταγλώττιση, σύμφωνα με το Spotify.

Η εταιρεία είχε επίσης συνεργαστεί με άλλους podcasters, συμπεριλαμβανομένων των Monica Padman, Bill Simmons και Steven Bartlett για την προώθηση αυτής της καινοτόμου λειτουργίας.

Οι φωνητικές μεταφράσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά για επιλεγμένο αριθμό επεισοδίων και για μελλοντικά επεισόδια, με το Spotify να σημειώνει ότι θα μπορούσε να διευρύνει το κοινό των εκπομπών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =