Τα smartwatches είναι ο απόλυτος σύντροφος για την παρακολούθηση της άθλησης, σημαντικών σωματικών δεδομένων όπως ο καρδιακός παλμός και των χειρισμό διαφόρων εφαρμογών στο κινητό., σίγουρα λένε και την ώρα! Ένα σύγχρονο smartwatch έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές με τις οποίες μπορούμε να ακούμε μουσική, να ενημερωνόμαστε για τον καιρό αλλά και να χρησιμοποιούμε την κάμερα του κινητού μας από αυτό.
Έχουμε συνηθίσει τα smartwatches να έχουν μεγάλο μέγεθος, μεγάλο βάρος και μπαταρία που κρατάει 2-3 μέρες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει πάντα και η απόδειξη είναι το απίθανα λεπτό Bilikay SN58, το οποίο ζυγίζει 26 γρ., έχει πάχος μόλις 1 εκ. και η μπαταρία του κρατάει 10 μέρες!
Το Bilikay SN58 έχει διακριτικό σχεδιασμό και δεν θυμίζει τα κλασικά και “bulky” smartwatches. Το λουράκι του είναι από σιλικόνη, έχει μαύρο χρώμα δείχνει super πάνω στον καρπό. Από πλευράς κουμπιών θα βρούμε μόνο ένα, αυτό είναι touch βρίσκεται μέσα στην μπροστινή επιφάνεια του ρολογιού ακριβώς κάτω από την οθόνη ενδείξεων και χτησιμοποιείται για όλες τις λειτουργίες του ρολογιού.
Η οθόνη του Bilikay SN58 είναι έγχρωμη, τετράγωνη με διαγώνιο 1,3 ιντσών LCD IPS touchscreen με ανάλυση 240×240 pixels. Τα χρώματα της οθόνης είναι καθαρά και έντονα, και το γυαλί 2.5D έχει “επικάλυψη”-επιφάνεια fingerprint-proof oil. Σε εξωτερικό χώρο με έντονο ηλαικό φως η οθόνη τα πάει αρκετά καλά.
Ενσωματώνει τον επεξεργαστή HunterSun HS6820D, έχει 128KB μνήμη RAM και 1MB αποθηκευτικό χώρο. Υποστηρίζει σύνδεση με Bluetooth 4.0, είναι συμβατό με Android 4.4 ή νεότερο και iOS 9.0 ή νεότερο και συνεργάζεται άψογα με την δωρεάν εφαρμογή Da fit τόσο για Android όσο και για iOS.
Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την αξία του Bilikay SN58 τότε στα παραπάνω προσθέστε ότι είναι αδιάβροχο και αντέχει στη σκόνη, κάτι που αποδεικνύει η πιστοποίηση IP68. Και φυσικά η τιμή του, κάτι λίγο πάνω από τα 20 ευρώ!
Το smartwatch έχει G-sensor, αισθητήρα καρδιακού παλμού, παρακολουθεί την πίεση του αίματος και τα επίπεδα του οξυγόνου. Ειδικότερα, όσον αφορά τον καρδιακό παλμό χρησιμοποιεί διπλή καταγραφή για να πετυχαίνει μεγαλύτερη ακρίβεια.
Πηγή: techblog.gr