αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο skill που χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος: 3 δισεκατομμυριούχοι συμφωνούν

Το skill που χρειάζεσαι για να γίνεις πετυχημένος: 3 δισεκατομμυριούχοι συμφωνούν

Είναι και οι τρεις τους δισεκατομμυριούχοι. Έχουν ξεκινήσει από το μηδέν και έχουν φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Μιλάμε για τους Bill Gates, Warren Buffett και Richard Branson. Σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com, τους «συνδέει» με έναν ωραίο τρόπο: Και οι τρεις, συμφωνούν πως χρειάζεσαι ένα skill για να φτάσεις στην επιτυχία. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τα πτυχία, ούτε με τις τεχνικές γνώσεις σου σε ένα αντικείμενο. Είναι η επικοινωνία. Είτε διαπροσωπική, είτε αυτή αφορά γενικότερα το οργανωτικό επίπεδο μέσα σε μια εταιρία.

Πριν από περίπου 10 χρόνια, σε άρθρο του στο BBC με τίτλο «Bill Gates: The Skills You Need to Succeed», ο Bill Gates είχε αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι δεξιότητες επικοινωνίας και η ικανότητα να δουλεύεις καλά με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές… η καινοτομία λογισμικού, όπως σχεδόν κάθε άλλη καινοτομία, απαιτεί την ικανότητα να συνεργάζεσαι και να μοιράζεσαι ιδέες με άλλους ανθρώπους και να μιλάς με τους πελάτες και να λαμβάνεις τα σχόλιά τους, έτσι ώστε να κατανοείς τις ανάγκες τους».

Παρόμοια άποψη έχει παραθέσει και ο Richard Branson: «Η επικοινωνία διευκολύνει τις ανθρώπινες συνδέσεις και μας επιτρέπει να μάθουμε, να μεγαλώνουμε και να προχωρούμε. Η επικοινωνία είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που μπορεί να κατέχει οποιοσδήποτε ηγέτης».

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffet, αναφέρθηκε στο θέμα, κατά την διάρκεια ομιλία του σε φοιτητές στο Στάνφορντ: «Στην ηλικία σας, ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τον εαυτό σας είναι να μάθετε να επικοινωνείτε καλύτερα. Τα αποτελέσματά σας στη ζωή θα μεγεθυνθούν αν μπορείτε να τα επικοινωνήσετε καλύτερα. Το μόνο δίπλωμα που κρέμεται στο γραφείο μου είναι το δίπλωμα επικοινωνίας που πήρα από το Dale Carnegie το 1952».

Και συμπληρώνει: «Χωρίς καλές δεξιότητες επικοινωνίας δεν θα είστε σε θέση να πείσετε τους ανθρώπους να σας ακολουθήσουν ακόμα κι αν βλέπετε πάνω από το ‘βουνό’ και αυτοί δεν το κάνουν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =