αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το skill που μπορεί να κάνει 50% πλουσιότερο έναν νέο»: Ο Warren Buffett έχει κάτι να σου πει

«Το skill που μπορεί να κάνει 50% πλουσιότερο έναν νέο»: Ο Warren Buffett έχει κάτι να σου πει

Τελικά, υπάρχει το «μυστικό της επιτυχίας» στην εποχή μας; Ενώ η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη, φαίνεται ότι υπάρχει ένα στοιχείο που -τουλάχιστον- μπορεί να σε ωθήσει προς τον σωστό δρόμο. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Και όταν την συμβουλή την δίνει ο διάσημος επενδυτής και επιχειρηματίας, Warren Buffett, αποκτά άλλη βαρύτητα. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, ο γνωστός businessman ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η μία συμβουλή που θα έδινε στους νέους 21-22 ετών. Και εκείνος απάντησε πολύ συγκεκριμένα.

«Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», λέει ο Buffett.

Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους.

Και δεν έχει άδικο. Ακόμα κι αν φτιάξεις το καλύτερο project στον κόσμο, αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα του, και να επικοινωνήσεις σωστά όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα. Και εδώ υπάρχει ίσως ακόμα ένα tip: Μίλα όσο πιο απλά γίνεται. Έτσι θα καταφέρεις να «ακουμπήσεις» ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =