αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο Serbian Girl που ήρθε στην Ελλάδα, έγινε travel blogger και μας ξεναγεί σε κάθε γωνιά της χώρας

Το Serbian Girl που ήρθε στην Ελλάδα, έγινε travel blogger και μας ξεναγεί σε κάθε γωνιά της χώρας

Τα αρχικά πλάνα της, έλεγαν ότι θα μείνει στη χώρα μας για μόλις 1 χρόνο. Τελικά, της άρεσε τόσο εδώ, που έμεινε μόνιμα. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά έγινε travel blogger για να μπορεί να ταξιδέψει σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Όταν την ρωτάς αν μπορεί να είναι η βασική δουλειά κάποιου το blogging, απαντά: «Απολύτως. Βλέπω το blog σαν μια μικρή επιχείρηση. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες».

Η Jelena Matic μιλά για τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο It’s Possible. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το blog «Serbian Girl in Greece». Εξηγεί το πώς προέκυψε η ιδέα για το digital project της, ποια μέρη της Ελλάδας έχει επισκεφτεί, τι της άρεσε περισσότερο, ενώ επίσης αποκαλύπτει μερικά από τα μελλοντικά σχέδια της,

Έχετε καταγωγή από τη Σερβία. Πως αποφασίσατε να έρθετε μόνιμα στην Ελλάδα;

Η ιστορία μου με την Ελλάδα ξεκινά με τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη. Για να είμαι ειλικρινής, το αρχικό μου πλάνο ήταν να μείνε εδώ μόλις για 1 χρόνο και μετά να μεταφερθώ κάπου αλλού. Πριν έρθω στην Ελλάδα δεν ήξερα τόσα πολλά για την χώρα, εκτός από το ότι έχετε εκπληκτικές παραλίες και τρομερή ιστορία πίσω σας.

Όσο πέρναγε ο καιρός, άρχιζα να ανακαλύπτω περισσότερα για την κουλτούρα και τους ανθρώπους και ένιωθα σαν να ήμουν στο σπίτι μου. Σήμερα, δεν φαντάζομαι τον εαυτό που πουθενά αλλού.

Πότε ξεκινήσατε το blog σας και πως προέκυψε η ιδέα να γίνετε travel blogger;

Το blog Μου βγήκε online το 2014, ως ένα σχολικό project. Εμπνεύστηκα από διάσημους bloggers που έγραφαν σχετικά με το Λονδίνο και σε εκείνη τη φάση δεν γνώριζα κανέναν που να γράφει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα. Αυτό ήταν challenging.

Μου αρέσουν η δημοσιογραφία, τα digital media και η επιχειρηματικότητα, έτσι βρήκα το blogging σαν την ξεχωριστή γωνιά μου, όπου θα μπορώ να τα συνδυάσω όλα αυτά.

Το ταξιδιωτικό κομμάτι ήρθε αυθόρμητα, αφού ήθελα να εξερευνήσω τη χώρα σας. Ήταν ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα και να γνωρίσω τους ντόπιους.

Η Jelena Matic

Από ποιες χώρες προέρχονται οι αναγνώστες σας;

Όλοι θα περιμένουν ότι το «Serbian Girl in Greece» είναι πιο δημοφιλές στη Σερβία, κάτι το οποίο είναι αλήθεια. Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αναγνωστών προέρχεται από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και άλλες Βαλκανικές χώρες.

Ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα, όταν μια κυρία από την Κίνα, με αναγνώρισε στο αεροδρόμιο και με ρώτησε για μια φωτογραφία.

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχετε ταξιδέψει ως blogger μέχρι τώρα και τι σας άρεσε περισσότερο;

Εκτός από την περιοχή της Μακεδονίας, έχω πάει στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο, την κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγίου, τα Επτάνησα και την Κρήτη. Βασικά σε όλη την Ελλάδα. Αλλά ξέρω ότι δεν έχω εξερευνήσει παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι της χώρας. Είναι δύσκολο να επιλέξω τι μου άρεσε πιο πολύ, αλλά αν πρέπει να διαλέξω κάτι, θα πω τους ντόπιους και τη φιλοξενία τους.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, μπορεί κατά την γνώμη σας ένα blog να είναι η βασική δουλειά κάποιου;

Απολύτως. Βλέπω το blog σαν μια μικρή επιχείρηση. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες.

Έχε εξελιχτεί σε κάτι περισσότερο από δουλειά, αφού ένας blogger δεν έχει ωράρια, δουλεύει διαρκώς. Όταν δεν ταξιδεύεις, ψάχνεις για νέους προορισμούς, δημιουργικούς τρόπους μάρκετινγκ για να προσεγγίσεις τους ανθρώπους, νέους συνεργάτες, ψηφιακές βελτιώσεις και άλλα. Για παράδειγμα, ενώ απαντώ τώρα στις ερωτήσεις σας, μπορώ να τις μετατρέψω σε ένα ωραίο story για το Instagram μου.

Πως θα θέλατε να είναι το blog σας σε 3 χρόνια από σήμερα;

Σε 3 χρόνια από σήμερα, εκτιμώ ότι το «Serbian Girl in Greece» θα είναι ένα μεγάλο brand. Τώρα θέλω να συνεχίσω τα ταξίδια μου στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό ως κομμάτι των κατηγοριών «Serbian Girl in…», τις οποίες έχω μόλις ξεκινήσει. Θέλω επίσης να εστιάσω στην διάδοση των Millennials Influencers και σε αυτό που λέμε storytelling. Όπως μπορείτε να δείτε, έχω πολλά σχέδια, οπότε συνεχίστε να ακολουθείτε εμένα και το ταξίδι μου!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =