αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Perseverance έστειλε το πρώτο βίντεο 360 μοιρών από τον Άρη. Με ένα κλικ μπορείς να κουνήσεις την κάμερα

Το Perseverance έστειλε το πρώτο βίντεο 360 μοιρών από τον Άρη. Με ένα κλικ μπορείς να κουνήσεις την κάμερα

Το Perseverance βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον πλανήτη Άρη και ήδη… έχει πιάσει δουλειά, στέλνοντας πλούσιο υλικό. Το σκάφος της NASA έστειλε, ανάμεσα σε άλλα, το πρώτο βίντεο 360 μοιρών από τον κόκκινο πλανήτη.

Πατώντας το play στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις το τοπίο στον Άρη και μάλιστα με ένα κλικ μπορείς να κουνήσεις την κάμερα, έτσι ώστε να έχεις μια πλήρη οπτική.

Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ “Curiosity” που μελετά μέχρι σήμερα τον Άρη. Διαθέτει πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά. Το σκάφος θα ψάξει και για στοιχεία εξωγήινης ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 18 =