αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Orange Grove πέρασε ξανά στα «χέρια» της Ολλανδικής Πρεσβείας. Η Operations Manager του incubator μιλά στο It’s Possible για τα νέα σχέδια

Το Orange Grove πέρασε ξανά στα «χέρια» της Ολλανδικής Πρεσβείας. Η Operations Manager του incubator μιλά στο It’s Possible για τα νέα σχέδια

Ένα νέο βήμα πραγματοποιεί το Orange Grove. Ο γνωστός incubator, πέρασε ξανά στα «χέρια» της Ολλανδικής Πρεσβείας. Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο startup οικοσύστημα της Ελλάδας, πιθανότατα θυμούνται ότι σχετικά πρόσφατα η διαχείριση του Orange Grove είχε περάσει σε μια μη κερδοσκοπική εταιρία. Η οποία είχε αποφασίσει να διαχειριστεί εθελοντικά την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα.

Η Operations Manager του Orange Grove, Αντιγόνη Ζόγκα, μιλά αποκλειστικά στο It’s Possible, εξηγώντας καταρχήν πως φτάσαμε στην «επιστροφή» στην Ολλανδική Πρεσβεία, η οποία πραγματοποιήθηκε τυπικά τον περασμένο Αύγουστο. Όπως σημειώνει, η Ολλανδική Πρεσβεία εκτιμά όλη την προσπάθεια που έγινε από την μη κερδοσκοπική εταιρία και είχε ως στόχο τη βελτίωση του Orange Grove.

«Επειδή όμως αποδείχτηκε εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, που δημιούργησε στους υπευθύνους δυσχέρειες στη διεκπεραίωση των προσωπικών τους επαγγελματικών υποχρεώσεων, αποφασίστηκε η επιστροφή της διαχείρισης στην αρχική διοίκηση», συμπληρώνει η Αντιγόνη Ζόγκα. Ενώ παράλληλα, μιλά για το τι αναμένεται να δούμε από εδώ και πέρα, στο Orange Grove.

«Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα, έχουν τεθεί οι βάσεις για τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και ενεργειών», τονίζει αρχικά η Operations Manager του Orange Grove.

Και αποκαλύπτει ποιες θα είναι μερικές από αυτές τις νέες πρωτοβουλίες: Η επιλογή 13 νέων startups που θα προστεθούν στο community, η δημιουργία νέου λειτουργικού website, ο σχεδιασμός tailor-made εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η πρόσκληση συναρπαστικών καλεσμένων από Ελλάδα και εξωτερικό, η σύναψη νέων συνεργειών, η ανανέωση και εύρεση νέων σπονσόρων, και φυσικά η συνέχιση του διαγωνισμού The Squeeze που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου.

«Ως γνωστόν, η Ολλανδική νοοτροπία βασίζεται σε στοιχεία όπως η ανοιχτότητα, η διαφάνεια και η ευελιξία, και ακολουθώντας αυτό το mentality η Πρεσβεία είναι ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις, όσο εξετάζει όλες τις παραμέτρους της στρατηγικής που θα ακολουθήσει. Υπολογίζουμε λοιπόν ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ανακοίνωση των καινούργιων μας σχεδίων», επισημαίνει η Αντιγόνη Ζόγκα.

Το It’s Possible ρώτησε την ίδια, σχετικά και με το νέο, επερχόμενο, site του Orange Grove. Αφού αυτή τη στιγμή, οι χρήστες που μπαίνουν στο site του incubator βρίσκουν μια «προσωρινή ιστοσελίδα». Στην οποία ένας ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να βρει, για παράδειγμα, τις startups που φιλοξενούνται στην θερμοκοιτίδα.

«Το site είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας με το κοινό, και θέλαμε εδώ και καιρό να το αναδιαμορφώσουμε και να το βελτιστοποιήσουμε» υπογραμμίζει η κα Ζόγκα.

Συμπληρώνοντας: «Κατά συνέπεια χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργική διαδικασία και που το βλέπουμε μέρα τη μέρα να παίρνει την επιθυμητή μορφή: θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, startups, μέντορες και coaches, ατζέντα εκδηλώσεων, ηλεκτρονικές φόρμες αιτήσεων, κ.α. Όπως είναι κατανοητό, μια τέτοια αναδιαμόρφωση για να γίνει σωστά μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τέλη Νοέμβρη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 14 =