αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix προχωρά σε αυξήσεις τιμών στις συνδρομές του. Και είναι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην μέχρι τώρα ιστορία του

Το Netflix προχωρά σε αυξήσεις τιμών στις συνδρομές του. Και είναι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην μέχρι τώρα ιστορία του

Και ξαφνικά, το Netflix προχωρά σε αυξήσεις τιμών στις συνδρομές του. Η διάσημη πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση των τιμών στις συνδρομές που αφορούν τις ΗΠΑ κατά 13% – 18%. Αυτό μεταφράζεται σε «καπέλο» ως και 2 δολάρια. Πρόκειται μάλιστα για την μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην μέχρι τώρα ιστορία του Netflix, όπως σχολιάζουν ξένα media.

Τα νέα δεδομένα: Η τιμή στο μεσαίο πακέτο διαμορφώνεται στα 13 δολάρια τον μήνα από 11 που είναι τώρα. Το πιο ακριβό συνδρομητικό πακέτο, που επιτρέπει ταυτόχρονο streaming σε τέσσερις οθόνες, θα αυξηθεί στα 16 δολάρια (από 14 δολάρια). Ενώ το φθηνό πακέτο, θα πάει από τα 8 στα 9 δολάρια τον μήνα.

Σε ότι αφορά τους συνδρομητές στον υπόλοιπο πλανήτη -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση. Άρα, προς το παρόν τουλάχιστον, οι τιμές παραμένουν ίδιες. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει «ντόμινο» εξελίξεων στο προσεχές μέλλον.

Την ίδια στιγμή, το Netflix αναμένεται να ξεκινήσει… ένα κυνήγι για όσους μοιράζονται τους προσωπικούς κωδικούς τους με άλλους χρήστες, με στόχο κάποιοι να βλέπουν δωρεάν. Αυτό το τρικ που γίνεται και στην Ελλάδα, φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Χάρη σε μια έξυπνη τεχνολογία που παρουσιάστηκε στην CES 2019. Η εταιρία τεχνολογίας Synamedia, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ικανό να εντοπίσει την κοινή χρήση κωδικών από λογαριασμούς τέτοιου είδους και να τους μπλοκάρει ή να τους καταργήσει εάν δεν αναβαθμιστούν ώστε να πληρώνουν όλοι.

Αυτή η νέα κι αποτελεσματική τεχνολογία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του διαμοιρασμού κωδικών ενός λογαριασμού σε πολλαπλούς χρήστες οι οποίοι παρακολουθούν με μια μόνο συνδρομή, αλλά χωρίς να βλέπουν ταυτόχρονα, το περιεχόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =