αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix ξεπέρασε τα 200 εκατ. συνδρομητές- Χρονιά εκτόξευσης το 2020

Το Netflix ξεπέρασε τα 200 εκατ. συνδρομητές- Χρονιά εκτόξευσης το 2020

Τα 203,7 εκατομμύρια έφθασε η συνδρομητική βάση του Netflix στο τέλος του 2020, με την εταιρεία να εκτιμά ότι ο αριθμός της είναι τέτοιος πλέον που θα της επιτρέψει μέσα στην χρονιά να μειώσει τα υπέρογκα ποσά που δανειζόταν για τη χρηματοδότηση της παραγωγής του περιεχομένου του. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός δανεισμός του Netflix ξεπερνάει τα 15 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη του Netflix στη διάρκεια του προηγούμενου έτους συνεχίστηκε και στο τελευταίο τρίμηνό του, με την τηλεοπτική πλατφόρμα να προσθέτει επιπλέον 8,5 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Επίδοση, που ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών που ήθελαν την πλατφόρμα να προσθέτει κάτι παραπάνω από 6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στους τρεις τελευταίους μήνες του 2020.

Συνολικά, στο προηγούμενο έτος, λόγω κυρίως της πανδημίας, το Netflix πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές από κάθε άλλη χρονιά από την έναρξη της λειτουργίας του. Το 83% εξ’ αυτών προήλθε από αγορές εκτός ΗΠΑ και Καναδά και το 41% των νέων συνδρομητών ήταν από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Όλες οι παραπάνω ειδήσεις ήταν αναμενόμενο ότι θα επηρέαζαν θετικά τη μετοχή της εταιρείας, η οποία στη διάρκεια της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης παρουσίασε άνοδο 12,5%.

Πηγή: deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 19 =