αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix θέλει να φέρει την επιλογή «fast forward». Και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Το Netflix θέλει να φέρει την επιλογή «fast forward». Και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Μια νέα λειτουργία ετοιμάζει το Netflix. Και είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Η γνωστή πλατφόρμα θέλει να δώσει την δυνατότητα στους θεατές να μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα αναπαραγωγής 1,25 ή 1,5 φορές περισσότερο από το κανονικό και στην ουσία να παρακολουθήσουν το υλικό fast forward. Το Netflix ουσιαστικά θέλει με αυτόν τον τρόπο να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να παίρνουν… μια γεύση από μια σειρά ή ταινία, πριν κάτσουν να την παρακολουθήσουν ολόκληρη.

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα κατά (από 5,5 έως 0,75) και να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο σε slow motion.

Το Netflix δοκιμάζει την επιλογή αυτή μόνο στην εφαρμογή του σε περιορισμένο αριθμό κινητών τηλεφώνων Android, ενώ άγνωστο παραμένει αν τελικά θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Εκπρόσωπος του Netflix ανέφερε συγκεκριμένα: «Πάντοτε πειραματιζόμαστε με νέους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη μας στη χρήση του Netflix. Αυτή η δοκιμή δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει η ταχύτητα με την οποία ο κόσμος παρακολουθεί τα σόου στα κινητά του. Όπως και με κάθε δοκιμή, μπορεί να μη γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό του Netflix».

Πάντως μόλις βγήκαν οι πληροφορίες προς τα έξω, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις. Ειδικά από την μερικά των παραγωγών και των σκηνοθετών.

Ο Τζαντ Άπατοου (This 40, 40 year old virgin, Trainwreck) σχολίασε: “Όχι Netflix, μη! Μην με κάνεις να πάρω κάθε σκηνοθέτη και παραγωγό ταινίας και σειράς πάνω στην Γη για να εναντιωθούμε κόντρα σε αυτή την σκέψη. Στο τέλος, θα νικήσουμε, το ξέρετε ότι έχουμε δίκιο, γλυτώστε μου τον χρόνο. Σας ετοιμάζουμε όμορφες δημιουργίες. Αφήστε τες όπως προορίζονται για να ειδωθούν, μην μας γ@μ@τε!”.

Ο Μπραντ Μπερντ (The incredibles, Mission Impossible Ghost Protocol, Ρατατούης) πρόσθεσε: “Άλλη μια άθλια ιδέα του Netflix που έρχεται να πλήξει την ήδη βαλλόμενη από παντού κινηματογραφική εμπειρία. Κάτι ανησυχητικά παράξενο από ένα στούντιο που συνεχώς υποστηρίζει ότι παλεύει σκληρά για να διατηρήσει ακέραιο το όραμα των δημιουργών του, δίχως να επεμβαίνει”.

Ο Άαρον Πολ (Breaking Bad) έγραψε τον επίλογο: “Αποκλείεται το Netflix να υλοποιήσει τέτοια βλακεία. Αυτό θα σήμαινε ότι καταστρέφουν τα έργα τέχνης”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − seven =