αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix δοκιμάζει οικονομικό πακέτο συνδρομής στα μόλις 3,64 δολάρια

Το Netflix δοκιμάζει οικονομικό πακέτο συνδρομής στα μόλις 3,64 δολάρια

Πριν μερικούς μήνες το Netflix είχε αυξήσει τις τιμές του σε διάφορες χώρες. Ωστόσο, από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα οικονομικότερο συνδρομητικό πλάνο. Αυτή τη στιγμή, το Netflix δοκιμάζει ένα νέο πλάνο σε μικρή μερίδα χρηστών στην Ινδία το οποίο κοστίζει 250 ρουπία ή $ 3,64 ή 3,20€. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό πλάνο του Netflix στην Ινδία κοστίζει 6,40€, ενώ στην χώρα μας κοστίζει 7,99€. Αν τελικά η streaming υπηρεσία αποφασίσει να κυκλοφορήσει παγκοσμίως το συγκεκριμένο πλάνο, τότε κατά πάσα πιθανότητα στην Ελλάδα θα κοστίζει 4,99€.

Σύμφωνα με την Economic Times, το νέο οικονομικό πλάνο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το Netflix μόνο σε μία συσκευή, ακριβώς όπως και το βασικό πλάνο. Ωστόσο, απαραίτητη προυπόθεση είναι η θέαση να γίνεται από smartphone ή tablet. Επίσης, οι χρήστες αυτού του πλάνου δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν cast το Netflix σε άλλες συσκευές, και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν επιτρέπει την θέαση από browser ή δεσμεύει το χρήστη να χρησιμοποιεί απαραίτητα την εφαρμογή.

Ενδιαφέρον είναι, ότι ακόμη και με αυτό το πλάνο, που είναι μόνο για κινητές συσκευές, το Netflix εξακολουθεί να είναι η πιο ακριβή υπηρεσία streaming στην Ινδία. Για παράδειγμα το Amazon Prime Video είναι διαθέσιμο για 1,65€ το μήνα, ενώ το Hotstart η μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα της Ινδίας, κοστίζει 2,55€ το μήνα.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στην Economic Times, ότι σκοπεύουν να δοκιμάσουν καινούργια πιο οικονομικά πλάνα σε διάφορες χώρες, τα οποία θα προσφέρουν την επιλογή στους χρήστες να βλέπουν βίντεο στις κινητές συσκευές τους. Επιπλέον, θέλουν να σχεδιάσουν πλάνα τα οποία θα προσφέρουν παροχή υπηρεσιών για μικρότερες χρονικές περιόδους, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Επίσης, ανέφερε ότι ελάχιστοι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές, και είπε πως υπάρχει η πιθανότητα αυτά τα πλάνα να μείνουν μόνο ως δοκιμαστικά και ποτέ να μην κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 9 =