αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix ίσως να αυξήσει πάλι τις τιμές στις συνδρομές του- Τι λέει ένας αναλυτής

Το Netflix ίσως να αυξήσει πάλι τις τιμές στις συνδρομές του- Τι λέει ένας αναλυτής

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Netflix αύξησε τις τιμές στις συνδρομές του. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους χρήστες του. Κι όμως, η διάσημη πλατφόρμα μπορεί να προχωρήσει ξανά σε αυξήσεις, στο προσεχές μέλλον.

Σύμφωνα με έναν αναλυτή της Wall Street, το Netflix δεν αποκλείεται σύντομα κιόλας να αυξήσει εκ νέου τις τιμές του είτε στην Αμερική είτε στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Alex Giaimo του οίκου Jefferies, υποστηρίζει πως αυτό οφείλεται στην αλλαγή της φρασεολογίας της διοίκησης του Netflix κατά τη διάρκεια του meeting του δευτέρου τριμήνου τον Ιούλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο του πρώτου τριμήνου τον Απρίλιο. 

Ο Giaimo καταλήγει πώς “Μετά από μια αλλαγή στην φρασεολογία σχετικά με την τιμολόγηση στο meeting του Q2, πιστεύουμε πως υπάρχει μια πιθανή αύξηση στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Στο Q1 οι διεύθυνση του Netflix είχε πει πως δεν σκέφτονται καν την αύξηση τιμών, ενώ η γλώσσα που χρησιμοποιήσαν στο Q2 ήταν πιο ασαφής.” 

Το κέρδος για την πλατφόρμα; Μια αύξηση της τάξης των $1 ή $2/μήνα είτε στη Β. Αμερική είτε στην Ευρώπη θα αύξανε τα έσοδα από $500 έως $1 δισεκατομμύριο για το 2021 και πιστεύει πως μια τέτοια αύξηση είναι πολύ πιο πιθανή στην περιοχή ΕΜΕΑ -όπου υπάγεται και η Ελλάδα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 9 =