αρχικηVIRALΤο National Geographic αναγνώρισε επισήμως νέο ωκεανό στον παγκόσμιο χάρτη- Πως τον ονόμασε

Το National Geographic αναγνώρισε επισήμως νέο ωκεανό στον παγκόσμιο χάρτη- Πως τον ονόμασε

Και το όνομα αυτού… Νότιος Ωκεανός. Το όνομα ίσως δεν σας λέει κάτι. Κι όμως, αυτός είναι ο νέος ωκεανός τον οποίο αναγνώρισε επισήμως το National Geographic.

H ομάδα ειδικών του περιοδικού διαπίστωσε πως τα νερά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά ξεχωριστά για να εξασφαλίσουν μεμονωμένη κατηγοριοποίηση. 

Ο Νότιος Ωκεανός περιβάλλεται από ένα ταχέως κινούμενο ρεύμα -γνωστό ως Ανταρκτικό Περιπολικό Ρεύμα (Antarctic Circumpolar Current)- που τον διαφοροποιούν από τους βορειότερους ωκεανούς. Επιπλέον, τα νερά του Νότιου Ωκεανού είναι ψυχρότερα και λιγότερο αλμυρά. Μπορείς να δεις τα όρια του στον παρακάτω χάρτη.


«Οποιοσδήποτε έχει βρεθεί εκεί, παλεύει να εξηγήσει τι το μαγικό έχει, αλλά όλοι συμφωνούν πως οι παγετώνες είναι πιο μπλε, ο αέρας ψυχρότερος, τα βουνά πιο επιβλητικά και το τοπίο πιο σαγηνευτικό από οπουδήποτε αλλού» αναφέρει ο Seth Sykora-Bodie, θαλάσσιος βιολόγος στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών Και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ). 

«Iστορικά υπάρχουν τέσσερις ονομασμένοι ωκεανοί: Ο Ατλαντικός, ο Ειρηνικός, ο Ινδικός και ο Αρκτικός. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες χώρες -συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών- πλέον αναγνωρίζουν ως πέμπτο ωκεανό τον Νότιο», σημειώνει η ΝΟΑΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Airbnb αναζητά 12 άτομα για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο δωρεάν για 12 μήνες. Μήπως ενδιαφέρεσαι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + one =