αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Mindspace Bootcamp σε προκαλεί να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα

Το Mindspace Bootcamp σε προκαλεί να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα

Το Mindspace Bootcamp  είναι μία πρόκληση προς φοιτητές όλων των ακαδημαϊκών υπόβαθρων (από το πρώτο έτος μέχρι και διδακτορικούς φοιτητές) να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική ιδέα τεχνολογικού περιεχομένου εκ του μηδενός υπό τη καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων και αξιοποιώντας τις υποδομές του οργανισμού ώστε να ενταχθούν σταδιακά στο δρόμο της επιχειρηματικότητας, κάνοντας τις ιδέες τους πραγματικότητα. Το προϊόν κάθε ομάδας θα πρέπει να εντάσσεται σε μια από τις θεματικές κατηγορίες που παρουσιάζονται παρακάτω στις οποίες έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και προοπτικές ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι θεματικές κατηγορίες που εντάσσονται στη δράση με την υποστήριξη επιχειρηματιών του εκάστοτε κλάδου είναι:

 • Smart Cities , έξυπνες λύσεις για τη παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους κατοίκους και τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.
 • Biotechnology, λύσεις πάνω σε θέματα βελτιστοποίησης χρήσης ή δημιουργίας νέων μηχανημάτων και εφαρμογές Big Data στην υγειονομική περίθαλψη.
 • Fintech, λύσεις που να αναδεικνύουν νέους τρόπους οικονομικών συναλλαγών, καινοτόμων τρόπων διαχείρισης δεδομένων και βελτιστοποιημένων διαδικασιών στα συστήματα αξιολόγησης αποφάσεων.
 • Digital Learning, λύσεις με εφαρμογές νέων τεχνολογιών ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως εργαλεία που βελτιστοποιούν τη διαδικασία εκμάθησης, δίνοντας έμφαση στην μάθηση εξ’αποστάσεως , στη μαθησιακές δυσκολίες και τις εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις.
 • Open category, λύσεις πάνω σε οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό κλάδο όπως αυτό της διαστημικής και των εφαρμογών της στις τηλεπικοινωνίες και της αντίληψης μέσω χρήσης αλγορίθμων Machine Learning και μεθόδων οπτικοποίησης.

Σκοπός της δράσης είναι οι ομάδες που θα δημιουργηθούν να εξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις διεκδικώντας την είσοδο τους σε θερμοκοιτίδα ή αντλώντας κεφάλαια για τη συνέχιση των εργασιών τους. Σε κάθε θεματική, θα δεχτούμε αιτήσεις μέχρι τις 5 Μαρτίου οπότε και θα αρχίσει η αξιολόγηση τους μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης σε συνεργασία με τη Mantis Business Innovation που θα βασιστεί με σειρά σημαντικότητας στους εξής παράγοντες:

 • Tα χαρακτηριστικά των μελών και η ικανότητα τους να φέρουν εις πέρας το έργο/ιδέα.
 • Η δέσμευση των μελών να ασχοληθούν ως το τέλος με την επιχειρηματική τους ιδέα
 • Η σημαντικότητα του προβλήματος που επιλύει η επιχειρηματική ιδέα.
 • Η καινοτομία της προτεινόμενης λύσης και η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί.
 • Οι πόροι που θα χρειαστούν για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας.
 • Το μέγεθος και ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς που απευθύνεται η ιδέα.

 

Η επιλογή των ιδεών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω της σελίδας της δράσης Mindspace Bootcamp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =