αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Linkedin μίλησε: Tα 10 skills που πρέπει να αναπτύξεις, αν θέλεις να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας

Το Linkedin μίλησε: Tα 10 skills που πρέπει να αναπτύξεις, αν θέλεις να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας

Είναι δεδομένο ότι η αγορά εργασίας αλλάζει πολύ γρήγορα στην εποχή μας. Το Linkedin δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα 10 skills που πρέπει να έχει κάποιος έτσι ώστε να βρει μια καλή θέση εργασίας. Φυσικά, πρόκειται για μια λίστα που πρέπει να κρατήσεις, αν επίσης είσαι επιχειρηματίας και θέλεις να προσλάβεις τα καλύτερα ταλέντα στην εταιρία σου.

Ενώ έχουμε ξανά πει, ότι τα πτυχία πλέον δεν αρκούν για να βρεις την θέση εργασίας που θέλεις, φαίνεται ότι μια σειρά από άλλα skills, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, κάθε θέση είναι ξεχωριστή και απαιτεί διαφορετικές δεξιότητες. Θα πεις κάποιος ότι π.χ. ένας υπάλληλος σε κατάστημα ρούχων, δεν χρειάζεται να γνωρίζει Analytics και Cloud Computing. Σκέψου όμως το ίδιο κατάστημα να θέλει να προσλάβει έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το εταιρικό website.

Εδώ είναι τα 10 πιο σημαντικά skills, έτσι όπως τα παραθέτει το Linkedin:

  1. Management
  2. Sales
  3. Communication
  4. Marketing
  5. Start-Ups
  6. Python
  7. Software Development
  8. Analytics
  9. Cloud Computing
  10. Retail

Όπως εύκολα μπορεί αν δει κάποιος, υπάρχει έντονο άρωμα… τεχνολογίας. Ενώ αρκετά από αυτά τα skills δεν υπήρχαν πριν 5-6 χρόνια. Κάτι που όπως είπαμε δείχνει το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά εργασίας. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι περιζήτητος, μάλλον πρέπει να μάθεις αρκετά από τα παραπάνω skills.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eighteen =