αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο leadership skill που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία σε οτιδήποτε κάνεις

Το leadership skill που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία σε οτιδήποτε κάνεις

Πολύ λίγα πράγματα είναι σίγουρα στην επιχειρηματικότητα. Όση προετοιμασία κι αν έχεις κάνει πριν, όση εμπειρία κι αν έχεις, πάντα θα εμφανιστούν εμπόδια και παράμετροι που δεν είχες υπολογίσει. Αυτός δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να υπάρχει έλλειψη προγραμματισμού από την μεριά σου. Αλλά υπάρχει ένα leaderhip skill που μπορεί να κάνει την διαφορά. Τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και σε άλλες πτυχές της ζωής σου.

Όπως εξηγεί το Entreprneur.com, αυτό το skill είναι η ευελιξία. Βλέπουμε ότι τις περισσότερες φορές οι επιχειρηματίες που τελικά φτάνουν στην μεγάλη επιτυχία είναι αυτοί που κατάφεραν να πάρουν την αρχική του ιδέα και να την προσαρμόσουν στα δεδομένα και τις καταστάσεις που βρήκαν μπροστά τους.

«Το να έχεις την ικανότητα να κάνεις το pivot, όταν ένα εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο σου, είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία σου» σημειώνει το αμερικανικό site. Δεν υπάρχει σήμερα κανένας επιχειρηματικός γίγαντας ο οποίος να είναι ακριβώς όπως τον είχε σχεδιάσει ο ιδρυτής του στην αρχή. Όταν ο Mark Zuckerberg ξεκίναγε το Facebook, στα 19 του, δεν είχε ιδέα τι ακριβώς θα βρει μπροστά του. Δεν είχε όλες τις απαντήσεις, όπως έχει παραδεχτεί. Αλλά έκανε ένα πλάνο βήμα- βήμα και προσαρμοζόταν στα νέα δεδομένα και σε αυτά που έδειχναν να θέλουν οι χρήστες.

Εδώ υπάρχει βέβαια ένα σημαντικό Point. Πρέπει να ξέρεις το πότε θα κάνεις τον ελιγμό. Αν προσπαθείς να είσαι «παντού» και να τους ευχαριστείς όλους, μάλλον θα χαθείς στην διαδρομή. Πρέπει να καταλάβεις πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνεις το pivot, το οποίο θα σε κρατήσει στον δρόμο της επιτυχίας.

Ένα καλό σημείο για να κάνεις ένα μεγάλο pivot, είναι όταν νιώθεις ότι έχεις φτάσει στα πρόθυρα να τα παρατήσεις. Όταν έχεις δοκιμάσει τις κινήσεις που θες, και δεν έχουν βγει. Τότε είναι που μια αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − five =