αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο leadership βιβλίο που προτείνει ο CEO του Slack στα ανώτερα στελέχη της εταιρίας του

Το leadership βιβλίο που προτείνει ο CEO του Slack στα ανώτερα στελέχη της εταιρίας του

Αν δουλεύεις σε κάποια μεγάλη ή μικρότερη εταιρία, μάλλον γνωρίζεις το Slack. Τη διάσημη πλατφόρμα εταιρικού chat. Ο συνιδρυτής και CEO του Slack, Stewart Butterfield, είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στο πεδίο του. Και -όπως κι άλλοι- είναι λάτρης του διαβάσματος.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61NY9W8foPL.jpgΟ ίδιος, προτείνει στα ανώτερα στελέχη του να διαβάσουν ένα βιβλίο, έτσι ώστε να γίνουν καλύτεροι στο κομμάτι της ηγεσίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά γενικότερα. Αυτό το βιβλίο είναι το «Leadership and Self-Deception».

Μάλιστα, το αμερικανικό CNBC επικοινώνησε με τον Stewart Butterfield, και ο ίδιος εξήγησε τα δύο σημαντικά μαθήματα που βγαίνουν από το βιβλίο. Είναι δύο στοιχεία που κρατούν τους ανθρώπους πίσω.

1. Μη μεταχειρίζεστε τους ανθρώπους σαν αντικείμενα

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην κακή συνήθεια να αντιμετωπίζετε άλλους ανθρώπους σαν αντικείμενα ή εμπόδια στο δρόμο προς τους στόχων σας. «Όταν το κάνετε αυτό», λέει ο Butterfield, «συχνά υπονομεύει τους στόχους που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας».

2. Μην σαμποτάρεις τις δυνατότητες σου

Δες τι κάνεις εσύ μέσα σε μια κατάσταση. Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι για να δικαιολογήσεις τις δικές σου συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ο Butterfield σας ζητάει να φανταστείτε ότι έχετε ένα τριών ετών παιδί που αρχίζει να κλαίει στη μέση της νύχτας. Παρόλο που ξυπνάς, δεν αποφασίζεις να πας στο παιδί. Αντ ‘αυτού, περιμένεις τον/την σύντροφό σας μέχρι τελικά να σκεφτείς: «Δεν το ακούει αυτό; Απλώς προσποιείται ότι κοιμάται, είναι τόσο τεμπέλης/α».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =