αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο James Webb κοιτά μέσα στις «Στήλες της Δημιουργίας» (ΦΩΤΟ)

Το James Webb κοιτά μέσα στις «Στήλες της Δημιουργίας» (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακές εικόνες για τις «Στήλες της Δημιουργίας» από το τηλεσκόπιο James Webb της NASA δείχνουν την ικανότητα του υπέρυθρου φωτός.

Οι εικόνες καταγράφηκαν για πρώτη φορά από το τηλεσκόπιο Hubble το 1995, αλλά είναι η πρώτη φορά που το τηλεσκόπιο James Webb τις προβάλει με τόση λεπτομέρεια.

Οι «Στήλες της Δημιουργίας» είναι νέφη γεμάτα μοριακά αέρια και σκόνη. Σε αυτό το τμήμα του γαλαξία μας, υπάρχουν μεγάλα αστέρια που παράγουν ισχυρούς αστρικούς ανέμους, οι οποίοι έχουν παρασύρει τμήματα αυτών των νεφών. Η κορυφή τους περιέχει πυκνότερα τμήματα του νέφους, τα οποία προστατεύουν από τον αστρικό άνεμο.

Το τηλεσκόπιο James Webb μπορεί να συλλάβει υπέρυθρο φως από τα αστέρια στο εσωτερικό του νέφους σκόνης. Αυτό επέτρεψε στους επιστήμονες να ερευνήσουν και να λάβουν εικόνες μέσα από αυτά τα νέφη για πρώτη φορά. Διαπιστώνουν πολυάριθμα νέα άστρα να σχηματίζονται στο εσωτερικό τους, ενδεχομένως με νέους πλανήτες γύρω τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκαλούμε αυτά τα νέφη «Στήλες της Δημιουργίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − sixteen =