αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο It’s Possible έφτιαξε την λίστα: 5 tips για να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Το It’s Possible έφτιαξε την λίστα: 5 tips για να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Είναι αυτά που μπορούν να σε γεμίσουν εμπειρίες και να κάνουν τη ζωή σου λίγο διαφορετική. Τα ταξίδια. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι άνθρωποι που κάνουν πολλά ταξίδια, δεν θα τα «αντάλλασσαν» με τίποτα. Στην δύσκολη εποχή που ζούμε όμως, τέτοιες αποδράσεις έχουν γίνει πιο δύσκολες, για οικονομικούς λόγους. Ειδικά αν θέλεις να κάνεις πολλά ταξίδια, σε διάφορες χώρες, χρειάζεσαι ένα μεγάλο μπάτζετ.

Όχι απαραίτητα. Αυτό ακριβώς θα δούμε τώρα. Υπάρχουν τρόποι έτσι ώστε να μειώσεις σημαντικά το κόστος. Και να καταφέρεις να ταξιδέψεις σε πολλά μέρη του κόσμου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Δες 5 απλά tips που συγκέντρωσε το It’s Possible και σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

1# Κλείσε τα εισιτήρια μήνες νωρίτερα: Βασική συμβουλή, που ακολουθούν οι περισσότεροι έμπειροι ταξιδιώτες. Τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή, κοστίζουν ακριβά. Κάνε το πλάνο σου και φρόντισε να κλείσεις τα εισιτήρια σου μήνες πριν το ταξίδι.

2# Πήγαινε σε εναλλακτικές ημερομηνίες: Δεν είναι ανάγκη να πας π.χ. για καλοκαιρινές διακοπές στις 15 Αυγούστου. Τότε όλα… θα είναι πιο ακριβά. Αναζήτησε εναλλακτικές ημερομηνίες, οι οποίες θα σου παρέχουν τις καιρικές συνθήκες που θες, και παράλληλα θα είναι πιο οικονομικές για ένα ταξίδι.

3# Παράλληλα με δουλειά: Δες αν μπορείς να συνδυάσεις τα ταξίδι σου με δουλειά. Αν για παράδειγμα ο εργοδότης σου θέλει να σε στείλει για μερικές ημέρες σε μια άλλη περιοχή, στα πλαίσια της δουλειάς, εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις και τις διακοπές σου παράλληλα.

4# Βρες συνταξιδιώτες: Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα, αλλά και με την παρέα. Είναι πολύ καλύτερο να ταξιδεύεις με καλούς φίλους και όχι μόνος. Ενώ επίσης θα μοιράζεστε τα έξοδα.

5# Απέφυγε… τις τουριστικές παγίδες: Όπως και με τις «δημοφιλείς ημερομηνίες», έτσι υπάρχουν και οι «δημοφιλείς προορισμοί» οι οποίοι μπορεί να αποτελούν… παγίδες για τους τουρίστες. Είναι τα μέρη εκείνα που έχουν αυξημένες τιμές σε ότι κι αν κάνεις. Είναι καλό να έχεις πραγματοποιήσει μια έρευνα πριν επιλέξεις το μέρος που θα πας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =