αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο iOS 14 θα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν apps χωρίς να τα εγκαταστήσουν

Το iOS 14 θα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν apps χωρίς να τα εγκαταστήσουν

Το 9to5Mac έχει ξεκινήσει το σκάλισμα του iOS 14 και ήδη έχει ανακαλύψει πολλά στοιχεία για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, το οποίο θα εισάγει αρκετά στοιχεία που το Android έχει εδώ και χρόνια.

Η τελευταία ανακάλυψη της ιστοσελίδας θυμίζει τα Instant apps ή/και τα Slices του Android. Το iOS 14 θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο και τρίτες εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσουν ή να τις εγκαταστήσουν στο smartphone τους.

Έρχονται τα Instant apps και Slices στο iOS

Σύμφωνα με την αναφορά του 9to5Mac, στον κώδικα του iOS 14 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο API το οποίο καλείται ως “Clips“. Το συγκεκριμένο στοιχείο επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν ένα QR code το οποίο συνδέεται με ένα app και στη συνέχεια να αλληλεπιδρούν με το συνδεδεμένο περιεχόμενο μέσω μιας αναδυόμενης κάρτας.

Η κάρτα αυτή θα προσφέρει επιπλέον επιλογές, όπως συνδέσμους για τη λήψη της πλήρους έκδοσης του app από το App Store ή το άνοιγμα του περιεχομένου σε συγκεκριμένη εφαρμογή που ο χρήστης έχει ενδεχομένως εγκατεστημένη στο iPhone.

Τέλος, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι στον κώδικα του iOS 14 βρήκε πώς η Apple έχει ήδη δοκιμάσει τα “Clips” στα apps OpenTable, Yelp, DoorDash, YouTube, και Sony PS4 Second Screen.

Τι ακριβώς είναι τα Slices

Η Google περιγράφει τα Slices ως εξής: Τα Slices είναι UI templates που μπορούν να προβάλλουν πλούσιο, δυναμικό, και διαδραστικό περιεχόμενο από εφαρμογές, το Google Search, το Google Assistant, και άλλες πηγές. Τα Slices βοηθούν τον χρήστη στο να ολοκληρώνει γρηγορότερα εργασίες βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο πέρα από τα όρια που θέτει o fullscreen σχεδιασμός των εφαρμογών.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =