αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram λάνσαρε τα geostickers και έκανε ένα ακόμα βήμα προς στο Snapchat

Το Instagram λάνσαρε τα geostickers και έκανε ένα ακόμα βήμα προς στο Snapchat

Μια νέα λειτουργία λάνσαρε το Instagram. Πρόκειται για τα geostickers. Δηλαδή, κάποια ψηφιακά «αυτοκόλλητα» τα οποία μπορούν πλέον οι χρήστες να κολλήσουν πάνω στις φωτογραφίες τους. Και δείχνουν την περιχοή στην οποία βρίσκονται.

Τα geostickers ενσωματώθηκαν στα Instagram Stories και είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να δηλώνετε το που ακριβώς τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω του νέου10.11 update, σε Android και iOS.

Κάποιοι θα πουν, ότι η νέα ιδέα του Instagram θυμίζει… τα Geofilters που λάνσαρε το Snapchat το 2014. Και όντως μπορεί να έχυν δίκιο. Αφού η συγκεκριμένη κίνηση του Instagram έχει σαφή προσανατολισμό: να κάνει ένα ακόμα βήμα προς το Snapchat. Βέβαια, η πλατφόρμα του Evan Spiegel είχε βγάλει την αντίστοιχη λειτουργία της αρκετά πριν. Στη συνέχεια, το 2016, το Snapchat έβγαλε και τα moveable Geostickers, τα οποία έδιναν ακόμα περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

Πάντως, οι κινήσεις «κλωνοποίησης» από τη μεριά του Instagram δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Αφού η πλατφόρμα αυξάνει τους χρήστες της, ενώ ταυτόχρονα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο της Snap, που βλέπει τους αριθμούς της να «φρενάρουν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 14 =