αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram δοκιμάζει νέα λειτουργία: Θα μπορείς να απενεργοποιείς το «διαβάστηκε» στα μηνύματα που λαμβάνεις

Το Instagram δοκιμάζει νέα λειτουργία: Θα μπορείς να απενεργοποιείς το «διαβάστηκε» στα μηνύματα που λαμβάνεις

Μία νέα λειτουργία επεξεργάζεται το Instagram. Και μάλλον θα αρέσει σε κάποιους χρήστες. Στα μηνύματα που στέλνει κάποιος στο Instagram (και στο messenger) εμφανίζεται εδώ και χρόνια η ένδειξη «διαβάστηκε», όταν ο παραλήπτης διαβάσει το εκάστοτε μήνυμα. Τώρα θα υπάρχει η δυνατότητα… να το απενεργοποιήσεις. Ναι, ο άλλος δεν θα μπορεί να δει αν διάβασες το μήνυμα του ή όχι.

Συγκεκριμένα το Instagram μέσω των Broadcast Channels του CEO του, Adam Mosseri, και του CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα δίνει την επιλογή στους χρήστες να απενεργοποιούν το να φαίνεται αν διάβασαν το μήνυμα κάποιου άλλου χρήστη.

Αυτόν τον καιρό το Instagram το δοκιμάζει σε μια μερίδα χρηστών, δίνοντας την επιλογή να κλείσουν το εν λόγω χαρακτηριστικό, έτσι ώστε ο συνομιλητής να μην μπορεί να δει αν ο άλλος διάβασε ή όχι το μήνυμά του.

https://duet-cdn.vox-cdn.com/thumbor/0x0:1080x861/1080x861/filters:focal(540x431:541x432):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/25065801/IMG_20231107_132236_453_c.jpg

Ο διακόπτης του “διαβάστηκε”, λοιπόν, είναι η πρόταση του Instagram για να δώσει μια λύση στο θέμα αυτό, ώστε κάποιοι να απαλλαγούν από το άγχος που προκαλεί αυτή η ένδειξη. Ακόμη αποτελεί και μια επιπλέον ανακούφιση για τους χρήστες που νιώθουν αναγκασμένοι να απαντήσουν εφόσον διάβασαν το μήνυμα και φάνηκε στον συνομιλητή, αλλά για διάφορους λόγους εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσαν να απαντήσουν.

Σε όσους θα εμφανιστεί ο διακόπτης του διαβάστηκε θα βρουν την επιλογή στις Ρυθμίσεις> Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + five =