αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram γίνεται… πιο επιχειρηματικό: Σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς προϊόντα απευθείας

Το Instagram γίνεται… πιο επιχειρηματικό: Σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς προϊόντα απευθείας

«Checkout with Instagram». Αυτή είναι η νέα λειτουργία που έβγαλε το Instagram και αλλάζει κατά πολύ τον τρόπο λειτουργίας του. Πλέον το Instagram γίνεται… πιο επιχειρηματικό. Και σου επιτρέπει να αγοράζεις και να πουλάς προϊόντα απευθείας στην πλατφόρμα. Χωρίς παραπομπή σε κάποιο άλλο site ή eshop.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αφού θα εμφανίζονται κάποια Tags, τα οποία θα σε ενημερώνουν για το όνομα του προϊόντος και φυσικά για την τιμή του. Στην συνέχεια το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει στο «Checkout with Instagram» κουμπί που θα δει μπροστά του, και να αγοράσει π.χ. την μπλούζα ή το παντελόνι που θέλει. Τα Tags θα εμφανίζονται στα feed posts, στα Stories και στο Explore περιεχόμενο που αναρτούν τα brands.

Η νέα λειτουργία έγινε σήμερα διαθέσιμη στις ΗΠΑ και ήδη πολλά γνωστά brands την χρησιμοποιούν. Όπως η Adidas, η Kylie Cosmetics και η Warby Parker. Σε αυτή τη φάση οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με PayPal, Visa, Mastercard, American Express ή Discover. Μέχρι τώρα μπορούν να πουλάνε προϊόντα μόνο κάποια μεγάλα brands, μέσα από την νέα λειτουργία.

Στο προσεχές διάστημα η νέα λειτουργία αναμένεται να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Όλη αυτή η διαδικασία είναι φυσικά και μια επιπλέον πηγή εσόδων για το Instagram, αφού θα κρατά μια προμήθεια από τους πωλητές.

Δες στο παρακάτω βίντεο πως ακριβώς θα γίνονται οι απευθείας αγορές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seven =