αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram αποφάσισε να «κρύψει» τα likes από τις φωτογραφίες

Το Instagram αποφάσισε να «κρύψει» τα likes από τις φωτογραφίες

Μία τεράστια αλλαγή που μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τους influencers ανά τον κόσμο, ξεκίνησε από χτες το Instagram.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που ανήκει στο Facebook, δήλωσε ότι επεκτείνει τις δοκιμές για τα κρυμμένα likes σε περισσότερες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να «μειώσει την πίεση» στους χρήστες.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για μια δοκιμή η οποία ξεκινά από σήμερα Πέμπτη (18/7) και η οποία πρακτικά θα σημαίνει πως οι χρήστες θα βλέπουν ένα όνομα χρήστη συν «και άλλοι» (and others) κάτω από τις αναρτήσεις τους, αντί για τον αριθμό, στο feed τους.

Όπως αναφέρει το The Verge, οι χρήστες του Instagram θα έχουν την επιλογή να κρύβουν δημόσια τον αριθμό των likes στα posts τους, αν και θα μπορούν να βλέπουν οι ίδιοι αυτά που λαμβάνουν. Αντίστοιχα, δεν θα μπορούν να βλέπουν και τον αριθμό των likes που λαμβάνουν οι αναρτήσεις των άλλων.

Το σκεπτικό του Instagram

Εδώ και καιρό είναι έντονοι οι προβληματισμοί πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν πτώση της αυτοπεποίθησης και συναισθήματα ανεπάρκειας σε νέους.

Το Instagram είχε αρχίσει μια παρόμοια δοκιμή στον Καναδά τον περασμένο Μάιο, ενώ η νέα δοκιμή λαμβάνει χώρα ήδη στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, όπως ανέφερε η εταιρεία στο BBC, ενώ η ενημέρωση αυτή, αναμένεται να εφαρμοστεί σιγά-σιγά σε όλες τις χώρες.

«Ελπίζουμε πως αυτή η δοκιμή θα μειώσει την πίεση όσον αφορά στο πόσα likes θα λάβει ένα post, ώστε να μπορείτε να επικεντρώνεστε στο να μοιράζεστε τα πράγματα που αγαπάτε» είπε η Μία Γκάρλικ διευθύντρια πολιτικής του Facebook Australia and New Zealand. «Ο στόχος», πρόσθεσε,«είναι οι χρήστες να μη νιώθουν πως κρίνονται και να εξεταστεί κατά πόσον αυτή η αλλαγή μπορεί να βοηθήσει στο να επικεντρώνονται λιγότερο στα likes και περισσότερο στο να πουν την ιστορία τους».

Το Instagram διευκρίνισε ότι αυτή η δοκιμή δεν θα επηρέαζε τα όργανα μετρήσεων για επιχειρήσεις και δημιουργούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του, και ότι οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τη λίστα των ατόμων που έκαναν like σε αναρτήσεις άλλων, κάνοντας κλικ πάνω τους.

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =