αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Incognito mode… δεν σε κάνει «αόρατο» στο ίντερνετ- H Google τρέχει τώρα να διαγράψει δεδομένα χρηστών

Το Incognito mode… δεν σε κάνει «αόρατο» στο ίντερνετ- H Google τρέχει τώρα να διαγράψει δεδομένα χρηστών

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Google συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε κρυφά τη χρήση του διαδικτύου εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι νόμιζαν ότι έκαναν την περιήγησή τους ιδιωτικά. Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι τα αναλυτικά στοιχεία, τα cookies και οι εφαρμογές της Google επιτρέπουν στη μονάδα της Alphabet να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους ακόμη και όταν θέτουν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google σε λειτουργία «Incognitο» και άλλα προγράμματα περιήγησης σε λειτουργία «ιδιωτικής» περιήγησης.

Παράλληλα, η Google συμφώνησε να διαγράψει δισεκατομμύρια αρχεία δεδομένων ως μέρος του διακανονισμού που κατέληξε στη μήνυση εναντίον της, από ανθρώπους που νόμιζαν πως μέσω του incognito mode σέρφαραν ανώνυμα, ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβαινε.

Οι δικηγόροι των χρηστών που κατέφυγαν στα δικαστήρια, ζητούσαν από την Google αποζημίωση μεταξύ $5 και $7.8 δισεκατομμυρίων. Ο διακανονισμός επιτρέπει στην Google να μην πληρώσει αποζημιώσεις, αλλά οι χρήστες ξεχωριστά έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν την εταιρία.

Το αποτέλεσμα είναι πως η Google θα συλλέγει λιγότερα δεδομένα από τις ιδιωτικά browsing των χρηστών και επίσης η Google θα κερδίζει λιγότερα χρήματα από αυτά τα δεδομένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − nine =