αρχικηVIRALΤο high-tech πιρούνι που περιορίζει την κατανάλωση αλατιού… με μίνι ηλεκτροσόκ

Το high-tech πιρούνι που περιορίζει την κατανάλωση αλατιού… με μίνι ηλεκτροσόκ

Το πολύ αλάτι κάνει κακό. Το λένε και οι γιατροί! Για όσους όπως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό αλλά το απαιτεί η υγεία τους, οι Ιάπωνες επιστήμονες δίνουν τη λύση! Πρόκειται για ένα πιρούνι που δημιουργεί την αίσθηση του αλμυρού στο στόμα σε κάθε μπουκιά. Πώς λειτουργεί; Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, μια ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος ερεθίζει τη γλώσσα και αφήνει στο στόμα αλμυρή γεύση, ελαφρώς μεταλλική -και, για όσους θέλουν και ξινή.

Η συσκευή κόστισε μόλις 12 δολάρια για να κατασκευαστεί και οι επιστήμονες, βασίστηκαν στο γεγονός ότι με ένα απλό ηλεκτρικό ερέθισμα η γλώσσα «αντιλαμβάνεται» τις γεύσεις του αλμυρού και του ξινού. Στα συν του, τα τρία επίπεδα ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχούν σε διαφορετικά επίπεδα αλμυρής γεύσης, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Λειτουργεί με μπαταρία και διαρκεί έως και 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Το μειονέκτημά του; Δεν είναι αδιάβροχο. Ακόμα τουλάχιστον. Οι κατασκευαστές ευελπιστούν με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που χρειάζεται να μειώσουν το αλάτι για σοβαρούς ιατρικούς λόγους, βελτιώνοντας σημαντικά την υγεία τους.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =