αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο HIGGS άνοιξε τις αιτήσεις για τον 16ο κύκλο του δωρεάν Accelerator του

Το HIGGS άνοιξε τις αιτήσεις για τον 16ο κύκλο του δωρεάν Accelerator του

Το HIGGS, ανοίγει τις αιτήσεις για το πρόγραμμα Accelerator, έναν «επιταχυντή» ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ, ο οποίος προσφέρεται δωρεάν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις καθώς και φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχουν στον πυρήνα τους την κοινωνική ωφέλεια. Ο επιταχυντής που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και 7 χρόνια, έχει στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και οικονομικής βιωσιμότητας.

Ο  Accelerator θα δώσει την ευκαιρία σε (έως) 8 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ελλάδα, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν περαιτέρω, μέσα από ένα εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά. Οι οργανώσεις που θα διεκδικήσουν μια θέση στο πρόγραμμα, θα έχουν, εφόσον επιλεγούν, την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά -με τη βοήθεια της ομάδας του HIGGS και άλλων ειδικών του χώρου- αναπτύσσοντας το business plan τους αλλά και την αίτηση ενός έργου προς χρηματοδότηση.

Δομή Προγράμματος Accelerator

Ο 16ος κύκλος του Accelerator, θα διαρκέσει 6 μήνες (Μάιος 2022 – Οκτώβριος 2022) και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Το πρόγραμμα αναπτύσεται σε 2 τρίμηνα, το καθένα από τα οποία επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό πεδίο (Business plan & ανεύρεση πόρων) και ξεκινά με ένα εντατικό Bootcamp 2 εβδομάδων. Το εξάμηνο αυτό πρόγραμμα, περιλαμβάνει επίσης προσωπικές συναντήσεις, εξατομικευμένη συμβουλευτική αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops), από ειδικούς του χώρου, όπως στελέχη μεγάλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και εταιριών που θα  καθοδηγήσουν τις οργανώσεις και θα τις υποστηρίξουν για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Ο Accelerator απευθύνεται σε :

 

  • σε μικρές ή μεσαίες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟκοιΠ), οι οποίες έχουν κλείσει τουλάχιστον 2 χρόνια λειτουργίας και έχουν μέχρι και 40 εργαζόμενους (διοικητικό προσωπικό) μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.
  • και σε ΟΚοιΠ που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Accelerator στο παρελθόν.

 

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 16ο κύκλο του Accelerator ξεκινά τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =