αρχικηVIRALΤο hashtag #SoloTravel έχει πάνω από 7 εκατομμύρια δημοσιεύσεις- Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για να ταξιδέψεις solo φέτος

Το hashtag #SoloTravel έχει πάνω από 7 εκατομμύρια δημοσιεύσεις- Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για να ταξιδέψεις solo φέτος

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν μόνοι. Ένα trend που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει.

Μοιράζονται επίσης τις εμπειρίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το hashtag #SoloTravel έχει πάνω από 7 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο Instagram.

Τα ξενοδοχεία, οι κρουαζιέρες, τα εστιατόρια, οι τουριστικές εταιρείες και τα φεστιβάλ δείχνουν πώς ο σχεδιασμός, το προσωπικό και η τεχνολογία μπορούν να προσαρμοστούν για να εξυπηρετήσουν – ακόμη και να ενθαρρύνουν – την ατομική κατανάλωση στα ταξίδια. Το CNN έκανε έρευνα σχετικά με την εμπειρία των μεμονωμένων καταναλωτών σε καφετέριες, η οποία πρόσφερε μια εικόνα για το πώς η σόλο κατανάλωση μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη και ικανοποιητική όσο να πηγαίνει κανείς με έναν συνεργάτη ή φίλο.

Από εκεί, αναδείχθηκαν τέσσερις λόγοι, για τους οποίους πρέπει να ταξιδέψετε μόνοι σας:

Μόνος… μαζί με άλλους

Όσοι πάνε σε διάφορα μέρη μόνοι, μπορούν να παρατηρούν τη ζωή των άλλων χωρίς καμία άμεση αλληλεπίδραση ή σύνδεση. Δεν χρειάζεται να φτάσετε με μαζί με άλλους για να νιώσετε μέρος ενός κοινωνικού συνόλου. Αν πάτε μόνοι σε μια πλατεία ή παραλία που μαζεύει πολύ κόσμο, η παρατήρηση των άλλων ανθρώπων και οι συζητήσεις τους μπορεί να είναι πηγή άνεσης, απόσπασης της προσοχής ή ακόμα και διασκέδασης.

Θα αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας

Το να είναι κανείς μόνος μπορεί να είναι μια θεραπευτική εμπειρία, ένας χρόνος για να επεξεργαστεί σκέψεις και συναισθήματα και να τον αφήσει έτοιμο να αντιμετωπίσει ξανά τον κόσμο. Ίσως αφιερώσετε χρόνο για να γράψετε, να σχεδιάσετε ή να εξασκηθείτε σε μια άλλη δημιουργική δραστηριότητα στον δικό σας χρόνο. Βυθιστείτε στις σκέψεις σας χωρίς να αισθάνεστε πίεση να ευχαριστήσετε κανέναν άλλον.

Θα γνωρίσετε μία άλλη πλευρά του εαυτού σας

Το να μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη τους άλλους μπορεί να είναι χαλαρωτικό και μπορεί επίσης να του δώσει την ευκαιρία να κάνει κάτι για πρώτη φορά, χωρίς να φοβάται ότι θα κριθεί. Μπορεί να θέλετε να πάτε σε κάποιο μάθημα, να ψωνίσετε ή να έχετε μια πλήρη μέρα χαλάρωσης.

Ο χρόνος που θα περάσετε μόνος σας, σας δίνει τον χώρο να βιώσετε πράγματα στον δικό σας ρυθμό. Κάνοντας αυτό, μπορεί να βρεθείτε σε νέες καταστάσεις, μακριά από τη ζώνη άνεσής σας – μια δυναμωτική και συναρπαστική εμπειρία.

Η κουλτούρα των σόλο ταξιδιωτών

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες έχουν τον δικό τους τρόπο να κάνουν τα πράγματα, έχουν μια κοινή συμπεριφορά και διαδικασία και συχνά γίνονται ένα σύνολο από μόνοι τους. Αναγνωρίζουν τη διαδικασία του να ταξιδεύουν μόνοι και σέβονται τους άλλους που κάνουν το ίδιο, και μπορεί ακόμη και να αναζητήσουν χώρους για να μείνουν μόνοι… μαζί. Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια κοινή εμπειρία και διάλογο διατηρώντας τον δικό τους ατομικισμό – βοηθώντας ο ένας τον άλλον όταν χρειάζεται, αλλά και αφήνοντας ο ένας τον άλλον στην ησυχία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − one =