αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Gmail έκανε διαθέσιμα τα emails που αυτοκαταστρέφονται και στο mobile- Πως να τα ενεργοποιήσεις

Το Gmail έκανε διαθέσιμα τα emails που αυτοκαταστρέφονται και στο mobile- Πως να τα ενεργοποιήσεις

Η Google διέθεσε την αναβάθμιση με το «Confidential Mode» (Λειτουργία Εμπιστευτικότητας) για τους χρήστες του Gmail στο desktop ωστόσο το χαρακτηριστικό βρήκε τον δρόμο του και στην εφαρμογή της υπηρεσίας για το Android.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η Google έκανε γνωστή την άφιξη του χαρακτηριστικού στο Gmail app το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει μία ημερομηνία αυτοκαταστροφής του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών από μη εγκεκριμένη πρόσβαση».

Όπως συμβαίνει και στο desktop, το χαρακτηριστικό ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου για τη σύνταξη νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και στην συνέχεια με το πάτημα του εικονιδίου που έχει τη μορφή ενός λουκέτου με χρονόμετρο. Στο Gmail app, επίσης στη σύνταξη νέου μηνύματος, αρκεί να πατήσετε τις τρεις τελείες στο πάνω μέρος της εφαρμογής και δεξιά, και από τις «Ρυθμίσεις» θα βρείτε τη νέα επιλογή με την ονομασία «Λειτουργία Εμπιστευτικότητας» που επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν μία ημερομηνία λήξης του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κωδικού.

1641522568_ConfidentialMode.jpg.f375070a6a542651dd88c722ac44195c.jpg

Αν και οι χρήστες του Gmail δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα να ανοίξουν το εμπιστευτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσοι δεν χρησιμοποιούν Gmail θα λάβουν ένα κωδικό πρόσβασης (passcode) μέσω μηνύματος για να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση (authentication) μέσω secure web portal.  Μόλις το email σταλεί, δεν μπορεί να αλλάξει η… χρονομέτρηση για την αυτοκαταστροφή του. Το χαρακτηριστικό -αν δεν είναι ήδη διαθέσιμο- πρόκειται να διατεθεί και για τους χρήστες του Gmail που χρησιμοποιούν συσκευές iOS.

Πηγή: Insomnia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 20 =